Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Illa assegura que el PSC mai donarà suport a aquells qui plantegin “referèndums divisius”

ACN Cerdanyola del Vallès.-El president del PSC al Parlament, Salvador Illa, assegura que el seu partit mai donarà suport a aquells qui plantegin “referèndums divisius”. El líder socialista es pronuncia […]

Avatar
Agències 13/09/2021

ACN Cerdanyola del Vallès.-El president del PSC al Parlament, Salvador Illa, assegura que el seu partit mai donarà suport a aquells qui plantegin “referèndums divisius”. El líder socialista es pronuncia davant les declaracions de la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, al diari britànic ‘The Telegraph’, en què reclama que si Europa dona suport a un referèndum a Escòcia hauria de fer el mateix en el cas català. Illa considera que el que cal és més entesa entre catalans, motiu pel qual reclama que es convoqui una taula de diàleg entre les forces polítiques catalanes. És per aquets motiu que demana que aquells “qui fan bandera del diàleg” el practiquin, coincidint amb la setmana en què s’ha de celebrar la taula de diàleg entre els governs espanyols i català.

En l’entrevista al rotatiu britànic, Alsina considera que si Escòcia vota en un referèndum i esdevé un nou estat membre de la Unió Europea, caldria repetir el mateix mecanisme a Catalunya. No obstant, Illa ha assegurat que des del PSC mai es donarà suport a propostes de referèndum que comportin generar divisió.”Catalunya necessita unió, i no divisió, i qui plantegi referèndums divisius no comptarà amb el nostre suport”, ha assenyalat en un contacte informatiu a Cerdanyola del Vallès coincidint amb l’inici del curs escolar 2021-2022. “M’agradaria que tots treballéssim per unir els catalans, i reclamem un diàleg a Catalunya, que també reclamen les autoritats internacionals”, ha afegit. Precisament, ha considerat rellevant que “aquells qui fan bandera del diàleg”, en referència al Govern, “no el practiquin”. “A Catalunya hi ha posicions polítiques diferents, s’hauria d’haver engegat un diàleg entre catalans”, ha apuntat el líder socialista, tot reclamant al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que convoqui una taula de diàleg entre formacions polítiques catalanes.Sobre la possibilitat que s’abordi en la taula de diàleg entre els governs català i espanyol el futur de l’aeroport del Prat, ha reclamat al Govern que respecti els acords presos el 2 d’agost entre els dos executius pel que fa a l’ampliació de la infraestructura: “Catalunya no es pot permetre perdre més oportunitats”, ha conclòs.