Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Illa afirma que la segona onada és “de menor intensitat” però insta a “reforçar” l’atenció primària

ACN Madrid .-El ministre de Sanitat, Salvador Illa, assegura que la segona onada de la covid-19 és “substancialment diferent” a la primera perquè és de “menor intensitat i velocitat” i […]

Agències 23/09/2020

ACN Madrid .-El ministre de Sanitat, Salvador Illa, assegura que la segona onada de la covid-19 és “substancialment diferent” a la primera perquè és de “menor intensitat i velocitat” i també perquè afecta persones més joves, amb un alt percentatge d’asimptomàtics. Durant la seva compareixença a la Comissió de Sanitat del Congrés, Illa ha insistit que això no significa que s’hagin de “minimitzar els riscos” i que “cal estar preparats per a tots els escenaris”. En aquest sentit, ha instat a “reforçar” l’atenció primària, “on recauen la major part dels diagnòstics”. Illa també ha dit que la situació no és igual a totes les CCAA i que no totes les comunitats estan en “ascens”.

De fet, ha detallat que algunes com l’Aragó o Catalunya, que a l’estiu van registrar increments, “ara es troben en descens o a l’altiplà”. “Madrid constitueix la principal preocupació en aquests moments”, ha afegit.Durant la seva intervenció, Illa ha avançat que ja s’està perfilant l’estratègia de vacunació de la covid-19 quan hi hagi una vacuna disponible. El ministre ha detallat que es farà de manera seqüencial, prioritzant els col•lectius més vulnerables.”L’accés general a la vacuna encara tardarà algun temps”, ha dit, tot afegint que cal interioritzar que la mascareta, el distanciament social i les mesures d’higiene “ens acompanyaran alguns mesos”.Sobre la possibilitat de fer proves PCR en origen en ports i aeroports, Illa s’ha limitat a dir que el nombre de casos importats detectats des de l’11 de maig a Espanya és de 2.314. “Un nombre molt insignificant respecte del total de casos”, ha afirmat. Illa també ha apel•lat a la unitat i ha emplaçat al PP a fer una “oposició útil” enmig de la pandèmia. El ministre ha recordat a diputada del PP i vicepresidenta segona del Congrés, Ana Pastor, que aquest dilluns es va escenificar un acte de “cooperació” a Madrid. “Els animo a centrar totes les energies i esforços a fer propostes de millora i a doblegar la corba a Madrid i a la resta d’Espanya”, ha afegit.