Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Illa admet un “dèficit inversor” a Catalunya i ho atribueix als governs del PP: “Treballem per revertir la tendència”

ACN Calella – El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha admès que l’Estat té un “dèficit inversor” amb Catalunya, però ho atribueix a l’herència d’anteriors governs del PP. “Des […]

Agències 04/06/2022

ACN Calella – El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha admès que l’Estat té un “dèficit inversor” amb Catalunya, però ho atribueix a l’herència d’anteriors governs del PP. “Des de que governa el PSOE s’està treballant per revertir aquesta tendència”, ha assegurat durant una visita a Calella, on ha presentat la candidata per a les municipals de 2023, Cindy Rando. Tot i això, Illa retreu les crítiques dels representants del Govern ens els darrers dies i demana “no crear problemes nous”. En aquest sentit, el líder socialista afirma que la discussió sobre quina ha de ser la composició de la bilateral d’infraestructures és buscar-li “tres peus al gat”. Les reunions, diu, han de ser “tècniques, polítiques i del tipus que sigui”.

Illa n’ha parlat després de la polèmica suscitada per l’anunci de la Moncloa de convocat la Comissió Bilateral d’Infraestructures a partir del 15 de juny i la resposta del Govern avisant que les relacions amb l’Estat estan “congelades” pel ‘Catalangate’.

El líder socialista creu que aquestes diferències no ajudes a encaminar les solucions i reclama al Govern un punt d’autoexigència pel que fa a les inversions en infraestructures. Illa ha recordat el retard en la implantació de la T-Mobilitat i ha anunciat, sense citar-les, “anys de retard” en determinades infraestructures viàries.

Amb tot, Illa assegura que des del govern central es treballa per revertir el dèficit inversor originar en època del PP, però també recorda que aquest tipus de situacions no es poden resoldre de manera “immediata”. Catalunya, conclou Illa, mereix inversions en relació al pes de la seva economia.