Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Illa, a Aragonès: “Alerta en donar lliçons de democràcia”

ACN Barcelona.-El cap de l’oposició, Salvador Illa, ha alertat el president del Govern, Pere Aragonès, a l’hora de donar lliçons de democràcia”. “Vostè és l’únic que va intentar suspendre unes […]

Avatar
Agències 07/07/2021

ACN Barcelona.-El cap de l’oposició, Salvador Illa, ha alertat el president del Govern, Pere Aragonès, a l’hora de donar lliçons de democràcia”. “Vostè és l’únic que va intentar suspendre unes eleccions quan no tenia competències per fer-ho”, li ha recordat. Durant la compareixença del president de la Generalitat davant del Ple per a debatre sobre la desjudicialització del conflicte polític, Illa ha reconegut que hi ha un conflicte entre Catalunya i Espanya, “però també un conflicte entre catalans”, un fet que, segons Illa, Aragonès es nega a reconèixer. El cap de l’oposició també li ha demanat que defensi els interessos de Catalunya i no només d’una part: “No sigui un president a mitges de mitja categoria, sinó que sigui un president sencer”.

Illa ha començat la seva intervenció mostrant la seva decepció davant la compareixença d’Aragonès per “no adreçar-se a tot el país, sinó només a una part”: “És el president de mitja Catalunya i aquesta meitat cada dia es fa més petita escoltant-lo a vostè, perquè no s’adreça al conjunt de la ciutadania”, ha lamentat.En relació als indults dels presos polítics, Illa considera que és una mesura contemplada en l’estat de dret, “una mesura que s’adreça a tot Catalunya i tot Espanya i que vol ajudar a obrir un nou temps polític, girar full dels últims deu anys”. Illa li ha recordat que “cap democràcia no té un sistema de separació que delimiti els drets de la política i els àmbits de la judicatura”: “A Catalunya la justícia ha actuat perquè alguns l’han trencat en l’àmbit propi”, ha assegurat.El cap de l’oposició i líder del PSC-Units ha demanat al president de la Generalitat “no fer promeses incomplibles” i l’ha animat a plantejar qüestions que “uneixin i que no divideixin el poble de Catalunya”. En aquest sentit, Illa ha posat d’exemple el partit de la selecció espanyola d’aquest dimarts, en què “només cal veure els índexs d’audiència d’un partit que jugaven cinc jugadors catalans per veure que a Catalunya això de separar-se d’Espanya gaudeix de poca popularitat”.Finalment, l’ha emplaçat a seure per trobar punts en comú: “Si està segur dels seus arguments com jo dels meus, seguem en una taula en el marc del Parlament de Catalunya i contrastem els punts de vista que tenim, perquè crec que podem trobar un punt de consens”.