Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Igualtat reforça amb més de 200.000 euros els serveis de primera acollida i d’atenció a les dones a Lleida

ACN Lleida – El Departament d’Igualtat i Feminismes reforçarà els serveis de primera acollida i els serveis d’informació i atenció a les dones de la demarcació de Lleida amb 218.844,12 […]

Agències 30/05/2022

ACN Lleida – El Departament d’Igualtat i Feminismes reforçarà els serveis de primera acollida i els serveis d’informació i atenció a les dones de la demarcació de Lleida amb 218.844,12 euros. Les partides s’emmarquen en un programa de 2,9 milions d’euros destinat a enfortir la prestació de serveis en els territoris que han rebut un major impacte per l’arribada de persones refugiades ucraïneses. A les comarques lleidatanes, aquests fons permetran contractar quatre agents d’acollida més; dos al Consell Comarcal de la Segarra, un al de l’Urgell i un a l’Ajuntament de Lleida. A més, podran reforçar els serveis de traducció amb 40.000 euros i ampliar l’oferta formativa per a persones refugiades amb una partida de 8.250 euros.

La directora dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Elena Fuses, explica que la distribució dels recursos econòmics s’ha fet tenint en compte diversos indicadors, com ara el pes de la població estrangera extracomunitària sobre el total de persones estrangeres o el percentatge de persones ucraïneses sobre el total de població.

Fuses ha agraït als ajuntaments i als consells comarcals l’esforç que han fet fins ara, estant a la primera línia dels serveis d’acollida i ha mostrat el seu convenciment que les transferències assignades contribuiran a reforçar uns serveis que han estat “fonamentals” per a la gestió d’emergència d’aquesta crisi, i que “continuaran sent clau per a una acollida a llarg termini”.

Des del Departament afegeixen que, tenint en compte que la majoria de persones refugiades que han arribat d’Ucraïna són dones amb menors al seu càrrec, també es reforçaran els serveis d’informació i atenció a les dones de Lleida, la Segarra i l’Urgell amb un import total de 48.000 euros.

Reforç de l’oferta formativa a l’Alt Pirineu i Aran

En relació a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, la directora dels Serveis Territorials explica que han rebut un impacte “menor” respecte a altres territoris catalans pel que fa l’arribada de persones refugiades ucraïneses. Per aquest motiu, afegeix, en aquest cas s’ha apostat per millorar l’oferta formativa i finançar cursos adaptats a les necessitats de les persones sol·licitants de protecció temporal, amb una partida de 4.500 euros que es distribuirà entre els diferents consells comarcals, ha puntualitzat.

En aquests moments, de les més 21.500 persones ucraïneses acollides a Catalunya -tant en dispositius d’allotjament d’urgència com a través de xarxes familiars i de proximitat-, gairebé 1.200 es troben a la plana de Lleida i aproximadament 250 a l’Alt Pirineu i Aran.