Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Iglesias: “Si hi ha d’haver investidura al gener, que sigui al gener”

ACN Madrid.-El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat que a ell “li agradaria” que hi hagués investidura abans de Nadal, però “l’important és que n’hi hagi”, i per tant […]

Avatar
Agències 06/12/2019

ACN Madrid.-El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat que a ell “li agradaria” que hi hagués investidura abans de Nadal, però “l’important és que n’hi hagi”, i per tant “el fet que sigui al gener, a mitjans o a final de desembre no és crucial”. “Si ha de ser al gener, que sigui al gener”, ha afirmat a preguntes de la premsa abans d’assistir a l’acte institucional de la Constitució al Congrés dels Diputats. Segons Iglesias, els plantejaments d’ERC són “defensables en el marc de la Constitució” perquè “la Constitució no prohibeix no estar d’acord amb ella en molts aspectes” i “cal ser responsable si apostar -des dels límits que marca la pròpia legalitat- pel diàleg i perquè hi hagi un govern progressista”.

Iglesias, que ha lluït un pin republicà, ha defensat també que “el millor antídot a l’extrema dreta són els articles socials de la Constitució”. “Defensarem que al pròxim govern puguem regular el preu del lloguer per evitar els abusos, i defensarem que les pensions s’actualitzin a l’IPC”, ha afirmat.