Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Iglesias insisteix en el govern de coalició i diu que si Sánchez “no recapacita ara ho farà després”

ACN Madrid.-El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha insistit aquest dijous en la creació d’un govern de coalició entre el PSOE i Podem, i s’ha mostrat convençut que si el […]

Avatar
Agències 04/07/2019

ACN Madrid.-El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha insistit aquest dijous en la creació d’un govern de coalició entre el PSOE i Podem, i s’ha mostrat convençut que si el president del govern espanyol, Pedro Sánchez “no recapacita ara ho farà després”. Segons Iglesias, Sánchez al final “rectificarà” i no cometrà la “irresponsabilitat” de portar els espanyols a unes noves eleccions. En declaracions a la premsa, ha afirmat que Podem ja “s’ha mogut” perquè està disposat a “negociar un govern de coalició”, i al final l’acord entre les dues formacions “anirà bé”. “Tard o d’hora”, ha dit, el PSOE negociarà amb Podem “un govern de coalició” com ha fet a algunes CCAA. “Crec que acabarà passant”, ha dit, perquè “nosaltres estem essent sensats i coherents”.

Segons Iglesias, Sánchez “cometria un error” si optés per repetir eleccions: “Si Sánchez i el PSOE porten el país a una repetició electoral els ciutadans no ho entendrien” i “no crec que cometin una irresponsabilitat d’aquest tipus”. Ha assegurat que per a la seva formació “això no va de cadires” però “hi ha una certa obsessió per les cadires per part del PSOE, que no en vol deixar anar ni mitja”. “Crec que l’obligació dels progressistes és posar-nos d’acord amb una solució sense menystenir els gairebé 4 milions de ciutadans que van votar Podem i que tenen dret a veure’s representats amb proporcionalitat que correspon al govern”.