Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Iglesias creu que l’aprovació dels PGE és un pas més cap a la consolidació d’una “cultura de coalició”

ACN Barcelona.-El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, creu que l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) suposa un pas més cap a la consolidació d’una “cultura de coalició” […]

Avatar
Agències 05/12/2020

ACN Barcelona.-El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, creu que l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) suposa un pas més cap a la consolidació d’una “cultura de coalició” a Espanya. Durant la reunió del consell confederal d’Unidas Podemos, En Comú Podem i Galicia en Común, Iglesias ha subratllat que els últims esdeveniments polítics defineixen “l’èxit” dels plantejaments de la seva formació i ha defensat les discrepàncies que ha tingut amb el PSOE. “Les tensions en qualsevol govern de coalició són normals; hem d’entendre que els conflictes són la base de la democràcia”, ha expressat. En aquest sentit, Iglesias ha celebrat que s’hagi consolidat “una majoria progressista i plurinacional” per tirar endavant els comptes.

Per altra banda, el també secretari general de Podemos ha carregat durament contra les formacions polítiques de la dreta, a qui ha acusat de “no tenir un projecte de país”. “No han estat capaces d’arribar a acords amb forces moderades no espanyolistes”, ha comentat. Per Iglesias, la proposta “d’un estat més centralista” per part de les dretes serà “el mateix plantejament que les acabarà expulsant”.