Divendres, 26 de febrer de 2021 - Edició 946
La República

Iglesias adverteix el PSOE: “És un error tensar el govern plantejant que es pot trair la paraula donada”

ACN Madrid.-La negativa del PSOE d’incloure la regulació dels lloguers a la futura Llei de l’Habitatge ha agreujat la relació dins del govern de coalició. El vicepresident i líder de […]

Avatar
Agències 23/02/2021

ACN Madrid.-La negativa del PSOE d’incloure la regulació dels lloguers a la futura Llei de l’Habitatge ha agreujat la relació dins del govern de coalició. El vicepresident i líder de Podem, Pablo Iglesias, ha recordat que la regulació forma part dels acords per a la conformació del govern de coalició, i ha advertit els socialistes que “és un error tensar el govern plantejant que es pot trair la paraula donada”. “Aquest govern no existeix perquè ens portem bé el president del govern o jo, que ens portem molt bé, sinó perquè existeix un acord de govern, i un dels compromisos és regular els lloguers, i molts joves que ens estan veient comproven que no es compleix el dret constitucional a un habitatge digne”, ha dit.

Iglesias també ha justificat el fet que Podem hagi estat present a l’acte institucional del 23-F, presidit per Felip VI. “Nosaltres som republicans, i alhora som enormement institucionals i participarem en qualsevol acte institucional, malgrat que no callarem el que pensem”, ha sentenciat.En aquest sentit ha apuntat que 30 anys després del cop d’Estat del 23-F “és molt difícil dur que monarquia sigui condició de possibilitat de democràcia, i amb tota sensatesa cal reconèixer que aquest debat social existeix a Espanya. Ha afirmat que malgrat tot escoltarà “amb respecte institucional”, el discurs del Rei.Pel que fa a l’absència del rei emèrit, Joan Carles I, ha recordat que “crida l’atenció que en aquest país es pot anar a la presó per fer un tuit o per escriure una cançó mentre l’anterior cap de l’Estat està als Emirats Àrabs”. “Crec que intentar treure-li ferro és un error, i en aquest país hi ha un debat sobre la llibertat d’expressió”.