Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Iglesias admet que hi ha sectors “on no arriben les ajudes” i diu que el govern treballa per estendre “l’escut social”

ACN Madrid .-El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, admet que hi ha sectors “on no arriben les ajudes” aprovades per l’executiu i diu que estan treballant per estendre […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Madrid .-El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, admet que hi ha sectors “on no arriben les ajudes” aprovades per l’executiu i diu que estan treballant per estendre “l’escut social perquè arribi als que ho tenen més difícil. En resposta al portaveu d’ERC Gabriel Rufián, Iglesias ha dit que l’any 2008 van aprendre com “no s’havia de sortir d’una crisi” i afirma que “segurament” hauran de prendre més mesures de les aprovades i que “segurament, ho podem fer millor”. Iglesias també ha respost a les crítiques del PP que l’ha acusat de posar la seva ideologia per sobre dels espanyols i d’irresponsabilitat i “negligència”.

El vicepresident ha respost a Teodoro García Egea que els populars haurien de reflexionar sobre el paper que ha de tenir el principal partit de l’oposició. “No li diré que pensi com jo però li estendré la mà. Deixin de competir amb Vox, a veure qui diu la barbaritat més gran”, li ha etzibat. El PP ha tornat a criticar la gestió de la crisi i ha apuntat directament a la responsabilitat d’Iglesias en la situació. García Egea li ha preguntat si l’assumirà i Iglesias ha respost que “tota”. En aquest sentit, l’ha emplaçat a unir-se al gran pacte d’estar amb un denominador comú: “la constitució espanyola que té mecanismes de protecció social”. El portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, ha preguntat al vicepresident si el govern està prenent les mesures adequades per protegir els més vulnerables i Iglesias li ha resposta que de la crisi del 2008 van aprendre com no s’havia de sortir d’una crisi i que s’ha fet una “mobilització històrica per ajudar la gent”. “Si em pregunta si s’hauran de prendre mesures, li respondre que segurament sí i que segurament hi podem fer millor”, ha dit. Rufián també ha criticat que el govern hagi decidit aixecat el confinament total permetent que la gent vagi a treballar i, en canvi, no pugui enterrar els seus familiars. També li ha demanat que protegeixi a les persones que estan obligades a treballar. Vox i Veneçuela A preguntes de la diputada de Vox, Macarena Olana, sobre si “desistirà el govern d’imposar a Espanya el model chavista de Veneçuela”, Iglesias li ha respost que es desacreditava amb la seva pròpia intervenció i li ha dit que “la societat no es mereix que el govern li dediqui ni mig segon davant d’aquestes circumstàncies”.