Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

IFM preveu mantenir Naturgy a borsa i amb seu a Espanya

ACN Barcelona.-El fons australià IFM ha traslladat a Naturgy la seva intenció de mantenir la companyia a borsa i amb seu a Espanya. El fons ha presentat una Oferta Pública […]

Avatar
Agències 09/03/2021

ACN Barcelona.-El fons australià IFM ha traslladat a Naturgy la seva intenció de mantenir la companyia a borsa i amb seu a Espanya. El fons ha presentat una Oferta Pública d’Adquisició (OPA) del 22,7% de l’empresa. En cas que prosperi, IFM ha manifestat la seva vocació de permanència com a accionista de llarg termini, així com la voluntat d’estar representat en el Consell d’Administració. En resposta a una pregunta d’un accionista, el president de Naturgy, Francisco Reynés, ha assegurat que la transparència està “garantida” i ha recordat l’obligació del Consell d’Administració de publicar la seva opinió. “Els proporcionarem la millor informació perquè vostès, de manera lliure, escullin el que creguin que millor els convé”, ha afirmat.

En la seva intervenció a la junta general d’accionistes de la companyia, el secretari general i del consell de Naturgy, Manuel García Cobalesa, ha assegurat que el fons els ha comunicat els plans per al grup en cas que prosperi l’oferta. IFM també ha assegurat que donarà suport a la transició energètica i les inversions necessàries, així com a una política de dividends sostenibles. L’OPA, presentada a principis de febrer, està pendent de l’aprovació del Consell de Ministres. Arran de la crisi del coronavirus, el govern espanyol va aprovar una llei segons la qual es reserva el dret de vetar la compra d’un inversor estranger de més d’un 10% d’una empresa espanyola d’un sector estratègic. El Consell d’Administració de la companyia ha assegurat que es pronunciarà sobre l’OPA quan sigui “oportú i legalment preceptiu, i mentre la companyia manté l’impuls de la seva activitat diària i dinamisme en totes les àrees d’activitat”.