Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Iceta replica Fernández Vara que no té “problemes de nàusees” pel suport de partits com Bildu al pressupost de l’Estat

ACN Granollers.-El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, assegura que a ell no li produeix “problemes de nàusees” pel suport de partits com Bildu als pressupostos generals de l’Estat. Respon, […]

Agències 12/11/2020

ACN Granollers.-El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, assegura que a ell no li produeix “problemes de nàusees” pel suport de partits com Bildu als pressupostos generals de l’Estat. Respon, d’aquesta manera, al president de la Junta d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara, que ha afirmat que el suport de la formació independentista basca li genera molèsties d’aquest tipus. En un acte a Granollers, Iceta ha recordat que al País Basc “abans hi havia terrorisme, i ara no”, i demana “superar ferides el passat” per mirar al futur. Per tot plegat, considera que quants més suports tinguin els comptes, millor, i retreu que formacions amb major representació al Congrés dels Diputats com el Partit Popular apliquin estratègies més de caire partidista que de país.

Iceta ha dit, en to de broma, no tenir “problemes de nàusees que requereixin un procés farmacològic”, i ha considerat que els partits que vulguin sumar-se al suport als pressupostos tenen la seva benvinguda. “Al País Basc hi havia terrorisme, i ara no”, ha assenyalat, destacant que hi ha partits polítics bascos que es volen comprometre en l’aprovació dels comptes.En aquest sentit, ha confiat en què altres forces, com el PNB, els socialistes o Podem del País Basc se sumin a la llum verda. “Hem de trobar maneres de superar les ferides del passat i mirar al futur”, ha reblat.Per tot plegat, també demana a les forces amb major representació al Congrés dels Diputats que també s’hi sumin, deixant de banda el discurs partidista.