Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Iceta qüestiona al Govern com mobilitzarà recursos extraordinaris sense tocar els impostos

ACN Barcelona.-El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, dubta que el Govern pugui mobilitzar recursos extraordinaris sense tocar la fiscalitat, després que la portaveu, Meritxell Budó, hagi descartat una reforma […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, dubta que el Govern pugui mobilitzar recursos extraordinaris sense tocar la fiscalitat, després que la portaveu, Meritxell Budó, hagi descartat una reforma fiscal i pujar impostos en les modificacions que es facin del pressupost de la Generalitat. En una conferència telemàtica, Iceta ha dit que se li fa “difícil” pensar com es podran “mobilitzar recursos addicionals sense recórrer a la fiscalitat”. Així, ha demanat veure “amb què es basa” la proposta. “Si creu que pot assolir recursos sense una apel·lació a la fisicalitat, parlem-ne. El que volem és ajudar””, ha afegit Iceta, que opina que “una mobilització de recursos extraordinari s’hauria de vehicular amb decrets un cop aprovat el pressupost”.

El líder dels socialistes catalans també ha criticat el president del Govern, li ha reclamat “lleialtat” i no fer “de cada matís un element de divisió política”. En una videoconferència, Iceta ha lamentat que hi hagi qui escampi la idea que “Espanya ens mata”: “Em preocupa que hi hagi gent que s’ho pugui creure”, ha dit. “S’ha de ser especial per creure que el govern deliberadament vol fer mal, la malevolença criminal és impossible”, ha afegit Iceta. En aquesta línia, i centrant-se en el paper dels usuaris a les xarxes socials, ha alertat del “sectarisme” i ha recomanat “vigilar que la impotència no s’acabi traduint en odi o ràbia”. El primer secretari socialista ha demanat ara “lleialtat” entre les administracions i “no utilitzar les discrepàncies per a aixecar murs”. “No fer de cada matís i opinió diferent un element de divisió política”, ha resumit Iceta, que ha dit que “una clara majoria vol col·laboració” i “penalitza l’estridència”.D’altra banda, ha lloat la “reacció” que han tingut alguns partits polítics davant la crisi, com Ciutadans, que “abans es distingia per ser un dels més bel·ligerants” i en canvi ara “han canviat la seva actitud i estan disposats a contribuir a l’acord amb propostes i bona disposició”. També ha admès que, abans de la crisi, creia que la gestió seria un “caos encara més gran” perquè a l’Estat espanyol hi ha diferents sistemes de salut, coordinats per les autonomies, però “tothom ha acceptat l’estat d’alarma”.