Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Iceta proposa impulsar un pacte català contra la violència cap a les dones de cara el 14-F

ACN Barcelona.-El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha promès dedicar més recursos per afrontar la violència contra les dones i establir un pacte català contra les violències masclistes com […]

Avatar
Agències 23/11/2020

ACN Barcelona.-El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha promès dedicar més recursos per afrontar la violència contra les dones i establir un pacte català contra les violències masclistes com a propostes electorals de cara el 14-F. Durant l’acte central del PSC amb motiu del Dia Internacional de la violència en envers les dones, el socialista ha proposat evitar el tancament dels jutjats de violència contra les dones, promoure la coeducació i prohibir l’educació segregada. Iceta ha assegurat que lluitaran contra el tràfic de dones i nens i contra tota la violència. “La violència no és només un cop, ho és una mala paraula o mala mirada. Qualsevol persona que no se senti lliure perquè un altre la quarta”, ha assegurat.

El socialista ha lamentat que la Generalitat no estigui destinant prou recursos contra polítiques per eradicar aquestes violències. En concret, ha criticat que no es destinin fons propis catalans més enllà dels que arriben de l’Estat per aquesta qüestió. “No hi ha proporció entre la realitat dura que es dona i la mobilització de recursos per part de la Generalitat”, ha afirmat.Durant l’acte del PSC, Iceta ha reivindicat que no hi ha “equidistància” amb la violència contra les dones i que cal més “bel·ligerància”. “És un problema dels homes que pateixen les dones. Els homes han de ser conscients que seran més lliures si allunyen el masclisme de la seva cultura”, ha opinat.Iceta ha destacat el paper que hi té l’educació en evitar la violència masclista. Per això ha explicat que el PSC vol que l’etapa escolar dels 0 als 3 anys sigui educativa i que els infants puguin aprendre a viure i preparar-se pel que seran en un futur. “Són molts els terrenys on hem d’actuar”, ha manifestat. També ha parlat d’abordar qüestions com la bretxa salarial i la laboral i ha plantejat que Inspecció de Treball pugui esdevenir un element “d’igualtat” i d’eradicació de tota discriminació a les empreses. Finalment, el líder del PSC ha defensat que la violència contra les dones els “indigna” i els “avergonyeix”. “Dedicarem el millor dels esforços i la gent per desbarata-la, desfer-la i eradicar-la”, ha promès.