Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Iceta: “Ningú ha fet més pel diàleg que Pedro Sánchez”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El ministre de Cultura, Miquel Iceta, ha reivindicat la política del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre Catalunya, que considera que explica que la situació “d’avui sigui radicalment diferent de la del 2017”. “Qui va alçar bandera de diàleg és Pedro Sánchez, ningú ha fet més pel diàleg que ell”, ha assegurat en declaracions al Museu Picasso de Barcelona amb motiu del 50è aniversari de la mort de l’artista. Iceta ha definit el pintor malagueny com el més rellevant del segle XX i recorda que se li han organitzat actes de celebració a nivell internacional. “Hem intentat preparar la celebració sense amagar res i aprofundint en tot”, ha esgrimit.

En aquest sentit, ha recordat Picasso com una persona compromesa, amb obres com el ‘Guernica’, que van tenir un “impacte a nivell global” i que han esdevingut símbols que “moltes generacions han fet seus”.<br />
<br />
Alhora, ha reconegut que va ser un personatge “corprès per les seves pròpies passions humanes i una relació controvertida i tempestuosa amb les dones”, com afirma que també es trasllada en la seva obra. “Va ser una persona amb les seves contradiccions i travessat per passions enormes i desbordades que expliquen, en part, les característiques de la seva obra”, ha afegit.

Publicitat

<strong>”Segurament era masclista, com molts homes de la seva època”</strong><br />
<br />
En el mateix sentit s’ha expressat el director del Museu Picasso de Barcelona, Emmanuel Guigon, que en ser preguntat per si l’artista malagueny era un misogin, ell ha respost que segurament era un “masclista, com molts homes de la seva època”. D’aquesta manera, Guigon ha volgut treure ferro a la polèmica revifada recentment al voltant de Picasso. En aquest sentit, ha recordat que un museu no és una plataforma ideològica i ha assegurat que “estan oberts al debat” sobre la seva figura.

<strong>60 anys del Museu Picasso de Barcelona</strong>

<br />
Emmanuel Guigon ha recordat que els 50 anys de la mort de Pablo Picasso, que es compleixen aquest 8 d’abril, coincideixen amb els 60 anys de l’únic museu que l’artista va impulsar en vida. L’autor malagueny va donar el vistiplau a la seva obertura al carrer Montcada el 9 de març del 1963 gràcies a la determinació del seu secretari personal, Jaume Sabartés, i al suport de la seva dona Jacqueline, l’Ajuntament de Barcelona i les famílies Gaspar i Gili. “No som el Museu Picasso més ric, però si el més visitat i amb una de les col·leccions més importants”, ha recordat en una atenció als mitjans.

<strong>El museu recupera els visitants d’abans de la pandèmia</strong>

<br />
El Museu Picasso de Barcelona ha registrat durant el mes de març 84.082 visitants, una xifra que s’acosta a les d’abans de la pandèmia. El mateix mes del 2019 hi van passar 86.762 persones. La majoria de visitants estrangers són dels Estats Units, un 20%. Els segueixen els de nacionalitat espanyola, un 18,48%, i els italians, 10,72%.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió