Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Iceta diu al Govern que “és legítim” reclamar més competències però que hauria de fer un “millor ús” de les que ja té

ACN Barcelona.-El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha dit al Govern que “és legítim reclamar més competències i recursos” però que cal guanyar els arguments tot demostrant que del […]

Avatar
Agències 29/07/2020

ACN Barcelona.-El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha dit al Govern que “és legítim reclamar més competències i recursos” però que cal guanyar els arguments tot demostrant que del que ja disposes en fas “el millor ús”, cosa que considera que “no és el cas”. En la cloenda del taller ‘L’avaluació de les polítiques públiques’ del PSC, Iceta s’ha referit al recurs d’inconstitucionalitat que vol posar la Generalitat per gestionar l’ingrés mínim vital. “M’agradaria que basessin l’argument en la magnífica gestió de la renda garantida de ciutadania, però no és així”, ha afegit el líder dels socialistes catalans. Per la seva banda, la viceprimera secretària, Eva Granados, ha reclamat “deixar la poesia i els jocs florals i passar al bon govern”.

Iceta ha fet aquestes declaracions després que aquest dimecres el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani, hagi explicat que la Generalitat presentarà un recurs d’inconstitucionalitat a l’ingrés mínim vital del govern espanyol per evitar una gestió com la dels ERTO. El cap del Departament ha afirmat que tenen “base jurídica” per presentar el recurs i ha recordat que la competència de la gestió d’aquestes prestacions recau sobre la Generalitat.El primer secretari del PSC ha criticat la gestió de la renda garantida de ciutadania, que “arriba a una de cada quatre persones que hauria d’arribar, no hi ha diligència en els expedients i no hi ha cap avaluació concreta de la seva efectivitat real”. Iceta ha reivindicat també el model federalista per a gestionar les polítiques públiques. Ha dit, però, que cal assegurar “la màxima eficàcia, cooperació i lleialtat” del conjunt d’administracions per a aconseguir objectius comuns. “Això evitaria conflictes innecessaris, duplicitats, interferències i redundaria en un millor servei als ciutadans”, ha resolt. Iceta també veu clau “millorar la capacitat de fabricar normes”, evitant una “inflació legislativa”, i assegurar que s’acaben executant correctament quan són posades en pràctica. D’altra banda, la viceprimera secretària, Eva Granados, ha lamentat que a Catalunya les eleccions fa anys que no signifiquen un moment per a “passar comptes” i que no s’avalua la gestió feta pel govern anterior. Al seu lloc, considera, es parla “d’eleccions plebiscitàries, de poesies, utopies o directament la divisió de la societat”. Per tot plegat ha demanat “deixar-se de poesia i jocs florals i passar al bon govern”. La dirigent socialista ha criticat “el desgovern” que creu que hi ha ara a Catalunya i ha explicat que, si el PSC arriba a la Generalitat, el primer que farà serà una revisió exhaustiva de la despesa pública feta els darrers anys. Granados ha reconegut que cal “millorar la confiança” en les sectorials i ha assenyalat que “també al Senat es podria parlar i haver-hi espais de col·laboració” entre les administracions.Els socialistes, que es preparen de cara a les pròximes eleccions catalanes, encara sense data, han celebrat el taller ‘L’avaluació de les polítiques públiques, avui’. Ho han fet de manera telemàtica, emès per Youtube, i amb la participació de José Luis Escrivá.