Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Iceta descarta votar a favor d’un president independentista després de les eleccions

ACN Barcelona.-El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha descartat votar a favor de la investidura d’un president independentista després de les eleccions catalanes. “No, de cap manera”, ha respost […]

Avatar
Agències 30/01/2020

ACN Barcelona.-El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha descartat votar a favor de la investidura d’un president independentista després de les eleccions catalanes. “No, de cap manera”, ha respost de manera contundent sobre aquesta qüestió en una entrevista a la Sexta. I és que, segons Iceta, els comicis són una oportunitat per “canviar de rumb” ja que des del 2012 Catalunya està en un camí que ha portat al “desastre”. D’altra banda, ha considerat que el plantejament del president de la Generalitat, Quim Torra, de cara a la reunió de la setmana que ve és “molt restrictiu” i ha afegit que “no sembla que d’aquesta manera puguin sorgir grans acords”. Així mateix, ha defensat que Sánchez mantingui la reunió amb Torra perquè el president espanyol s’hi va comprometre.

El líder del PSC ha defensat que “el diàleg s’ha de mantenir sempre” encara que l’anunci del president Torra hagi introduït un “factor de provisionalitat”. “És bo que els ciutadans vegin que compleixen la seva obligació. Hi ha molta gent que espera que els polítics estiguin a l’alçada”, ha afegit.Segons Iceta, si no es poden apropar posicions amb temes que hi ha una “distància abismal”, ho han de fer amb altres qüestions i ha posat d’exemple els efectes del temporal Gloria. “Hi ha moltes coses que no són autodeterminació i amnistia però poden fer molt per millorar la qualitat de vida de la gent”, ha continuat.Pel que fa a la data de les eleccions, ha dit que hi ha una “incògnita” i que des del Palau de la Generalitat no es descarta que els comicis siguin després de l’estiu. De totes maneres, ha apuntat que el juny pot ser una “bona data” tot i que és competència del president de la Generalitat i en aquesta ocasió també depèn en part de si el Tribunal Suprem (TS) inhabilita Torra amb sentència ferma.