Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Iceta defensa que la JEC no pot inhabilitar Torra perquè només ho pot fer una sentència judicial ferma

ACN Barcelona.-El líder del PSC, Miquel Iceta, ha reivindicat que la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, “només pot derivar-se d’una sentència judicial ferma i no d’un acord […]

Avatar
Agències 04/01/2020

ACN Barcelona.-El líder del PSC, Miquel Iceta, ha reivindicat que la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, “només pot derivar-se d’una sentència judicial ferma i no d’un acord de la junta electoral central, això diu l’Estatut, la Llei de la presidència del Govern, el Reglament de la cambra, és la nostra opinió i la opinió de la gent”, ha reivindicat. Ha avançat que aquest serà el contingut de la proposta de resolució que presentarà el seu grup el dia que compareix Quim Torra davant del Ple del Parlament. Ha afegit que “la Junta Electoral Central s’hauria d’haver inhibit com ho va fer la Junta Electoral Provincial de Barcelona, entre altres coses perquè aquest tema ja ha estat judicialitzat”. El líder del PSC ha demanat al president que permeti el “retorn de la política i el diàleg” a través “del respecte a la llei i la promoció del debat polític democràtic”.

El líder del PSC ha demanat al president, Quim Torra, que es “defensi jurídicament” sense “generar un conflicte addicional”. Ha indicat que no es tracta de defensar “el president de la Generalitat sinó la presidència de la Generalitat”. “Ara que hem tornat tots a la defensa de l’Estatut, l’autogovern i les institucions, anem junts”, ha reivindicat Iceta, que ha reclamat als grups parlamentaris estar “a l’alçada del moment”.Ha afegit que a la proposta de resolució també demanen que el Parlament “interposi un recurs en defensa de les institucions catalanes” i ha demanat comptar amb el suport dels altres grups. “És veritat que no parla d’autodeterminació, però sí que té a veure en com respectar millor les nostres institucions”, ha exposat Iceta.Iceta ha indicat que la inhabilitació dictada per la JEC a Quim Torra no pot “impedir aprofitar el present per millorar el futur”. En aquest sentit, ha defensat la posició d’ERC durant el debat d’investidura a Pedro Sánchez i ha instat a JxCat a contribuir a “la possibilitat d’obrir un espai de diàleg” més enllà de la “desconfiança”.