Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Iceta defensa la reforma de la Constitució per “resoldre alguns problemes” i per “adaptar-la” a la “realitat”

ACN Barcelona.-El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha defensat aquest diumenge la reforma de la Constitució per “resoldre alguns problemes” i per “adaptar-la” a la “realitat”. En un vídeo […]

Agències 06/12/2020

ACN Barcelona.-El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha defensat aquest diumenge la reforma de la Constitució per “resoldre alguns problemes” i per “adaptar-la” a la “realitat”. En un vídeo gravat amb motiu del Dia de la Constitució, Iceta ha recordat que el text alemany ja ha patit fins a 30 reformes. En canvi, ha continuat, a l’Estat no s’ha tingut “aquesta sort” i els partits no han estat “capaços” de fer-ho. Iceta ha defensat tenir una Constitució “que no sigui lletra morta, sinó compromís viu” després de 42 anys. En aquest sentit, ha reivindicat tots els drets i llibertats que hi apareixen, però ha subratllat que no concreta algunes coses, com quantes comunitats autònomes hi ha i pràcticament no surt la paraula Europa.

“A la vista de problemes nous que han apareixent, convindria complementar-la, revisar-la i reformar-la. Les constitucions vives són constitucions que són modificades”, ha conclòs.