Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Iceta crida els progressistes a “fer pinya al voltant del PSOE” davant les dificultats de Sumar i Podem

|

- Publicitat -

ACN La Seu d’Urgell – El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha fet una crida als progressistes a “fer pinya al voltant del PSOE” en les pròximes eleccions generals. Des de la Seu d’Urgell, on ha clausurat la 34a Trobada Empresarial al Pirineu, ha dit que espera que la població entengui “les dificultats del moment” i ha afirmat que el projecte de Sumar, que encapçala Yolanda Díaz i que es presentarà als comicis del 23-J amb coalició amb Podem, es “polièdric” i “complexe” i que, per tant, “és lògic que de tant en tant es trobin alguns obstacles i alguns ensurts”. En aquest sentit, ha explicat que espera que el “soroll” intern en aquesta formació acabi el més aviat possible, tot apuntant que és “inevitable” en el moment de confeccionar les candidatures.

Iceta ha assegurat que mai negarà la “legitimitat” als governs sorgits de les urnes i que, per tant, respectaran els resultats del 23-J. Tot i això, ha defensat que un executiu progressista “li va bé a l’economia, la justícia social i la construcció europea” i ha donat suport a la decisió del president Pedro Sánchez d’avançar els comicis generals.

Publicitat

Respecte a les negociacions després de les eleccions municipals a la ciutat de Barcelona, ha dit que, de vegades, “donen moltes voltes” i que creu que el candidat socialista, Jaume Collboni, defensa una postura “molt sensata” perquè “hi ha una majoria progressista possible” i està disposat a encapçalar-la.

<strong>Ampliació de l’aeroport d’El Prat i Rodalies</strong>

Qüestionat sobre la falta d’inversions de l’Estat a Catalunya, el ministre ha posat sobre la taula la negativa del Govern a l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-El Prat. “Catalunya es la zona d’Espanya amb més ecologistes per metre quadrat, però en canvi es la zona mes sotsdesenvolupada en energies renovables”, ha afirmat. Així, ha defensat que, a banda de recursos, també és necessari un “compromís social” i ha reconegut que li va sorprendre la decisió: “Jo em pensava que em moriria sense veure-ho, que algú de Madrid ve i se li ofereix una inversió multitudinària i se li diu no, que hi ha uns ànecs que no els volem ni moure”.

Respecte al servei ferroviari de Rodalies, Iceta ha dit que no té clar que Catalunya “estigui exercint” les competències que té en aquesta matèria. A més, tot i que ha defensat que la gestió s’ha d’apropar al territori, ha apuntat que el fet que sigui un servei “molt integrat” fa difícil “trossejar”. Finalment, ha reconegut que li va “saber molt greu” que el Pirineu no hagi pogut acollir els Jocs Olímpics d’hivern per “discrepàncies internes”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió