Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Iceta aposta perquè les mascaretes no siguin obligatòries en entorns tancats com el teatre

ACN Barcelona – El ministre de Cultura, Miquel Iceta, no creu que les mascaretes hagin de ser obligatòries en entorns tancats com per exemple el teatre i ha afirmat que […]

Agències 14/04/2022

ACN Barcelona – El ministre de Cultura, Miquel Iceta, no creu que les mascaretes hagin de ser obligatòries en entorns tancats com per exemple el teatre i ha afirmat que s’ha de donar el pas per tornar a la normalitat. Ha admès que hi ha entorns que és preferible fer servir mascareta com al transport públic. “No veig el motiu per mantenir l’obligatorietat de les mascaretes en entorns tancats; en el moment que s’aixequin per a les escoles s’han d’aixecar per a tots”. Iceta ha fet aquestes declaracions abans de visitar el Teatre Lliure acompanyat pels seus representants com el director Juan Carlos Martel.

Iceta ha dit que volia visitar el Teatre Lliure per comentar els projectes i mantenir el compromís amb aquest espai que “és una peça indispensable en el panorama cultural”.

En aquest context i en declaracions als periodistes, el ministre ha apostat perquè les mascaretes no siguin obligatòries en entorns tancats com el teatre. Ho ha dit al ser preguntat per l’eliminació de les mascaretes a les escoles de la setmana que ve. “Intentem sempre actuar de manera molt coordinada, a partir de les recomanacions del Consell Interterritorial del Sistema de Salut i dels tècnics”.

Per altra banda, Iceta ha destacat que tot i les dificultats que viu el món cultural, aquest any serà el del seu “renaixement”. També ha fet una crida a tornar al teatre, als cinemes i a gaudir de la cultura en el seu entorn més natural.