Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Iceta aposta per incorporar un delicte “d’atemptat a la Constitució” en la reforma del Codi Penal

ACN Barcelona.-El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, espera que en la reforma del Codi Penal s’incorpori un nou tipus de delicte “d’atemptat contra la Constitució o desobediència reiterada al […]

Avatar
Agències 26/02/2020

ACN Barcelona.-El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, espera que en la reforma del Codi Penal s’incorpori un nou tipus de delicte “d’atemptat contra la Constitució o desobediència reiterada al Tribunal Constitucional”. En una entrevista a la Cadena Ser, Iceta ha volgut deixar clar que el fet de modificar el delicte de sedició no implica que es consideri que atemptar contra la Carta Magna no és un delicte i ha afegit que ha de merèixer una “sanció penal important”. Iceta atribueix els delictes de sedició i rebel·lió a cops d’estat militars i ha insistit que la sedició no s’ajusta al que va passar a Catalunya el 2017.

(En aquesta actualització, s’afegeixen les declaracions als mitjans de comunicació de Miquel Iceta a la sortida de la conferència que ha pronunciat Madrid)Iceta ha afirmat que ara és el moment de fer la reforma del Codi Penal perquè s’ha aplicat per primera vegada el delicte de sedició i molts juristes han apuntat que aquest tipus de delicte no s’ajusta al que va passar a Catalunya durant la tardor del 2017. “Això no vol dir que el que va passar a Catalunya no fos molt greu. Saltar-se la Constitució i l’Estatut és gravíssim”, ha afegit. Per aquest motiu, ha apostat per incorporar un nou tipus de delicte que reguli exactament la vulneració de la Carta Magna.Iceta insisteix que l’amnistia “no és possible”En una atenció als mitjans a la sortida de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), on ha pronunciat una conferència sobre el federalisme, Iceta ha insistit en la reforma del Codi Penal, les “mesures de gràcia” o els permisos previstos en la política penitenciària per a la llibertat dels presos. Abans de la constitució de la taula de diàleg, en què el president del Govern, Quim Torra, hi anirà amb l’autodeterminació i l’amnistia, Iceta ha dit que “l’amnistia no és possible”. Amb tot, ha defensat que “tothom pot parlar de tot i defensar els seus plantejaments” i que “no hi ha obligació d’estar-hi d’acord”.El líder del PSC també ha rebutjat que els independentistes estiguin “fent xantatge” amb l’aprovació dels pressupostos, segons com funcioni la taula de diàleg. “Tots els partits fan gestos d’aquest tipus”, ha mantingut Iceta.