Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Iberia i Air Europa suspenen la seva fusió després de dos anys de negociació

ACN Madrid.-Iberia i Air Europa suspenen la seva fusió després de dos anys de negociació. En un comunicat remès aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), […]

Agències 15/12/2021

ACN Madrid.-Iberia i Air Europa suspenen la seva fusió després de dos anys de negociació. En un comunicat remès aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), les companyies IAG i Globalia –matrius d’Iberia i Air Europa, respectivament- han confirmat que es troben “en una fase avançada de les negociacions per rescindir l’acord firmat el 4 de novembre de 2019 i modificat el 20 de gener de 2021”, pel qual Iberia es comprometia a pagar 500 milions d’euros a partir del 2026 per controlar Air Europa. En el mateix escrit, els dos grups assenyalen que “es realitzarà una nova actualització en el futur, segons correspongui”.

L’oferta inicial per part d’Iberia –la del novembre de 2019- contemplava el desemborsament de 1.000 milions d’euros, una xifra que va canviar arran de l’esclat de la crisi de la covid-19. Amb la pandèmia, Air Europa va haver de demanar un rescat a la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) per 475 milions d’euros, rebaixant a 500 milions d’euros l’oferta final.