Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Iberia calcula en un 7,09% el seguiment del segon dia de vaga del personal de terra a l’Aeroport de Barcelona

ACN El Prat de Llobregat.-Iberia ha xifrat en un 7,09% el seguiment del segon dia de vaga –coincidint amb el pont de la Mercè- del personal de terra a l’Aeroport […]

Avatar
Agències 22/09/2019

ACN El Prat de Llobregat.-Iberia ha xifrat en un 7,09% el seguiment del segon dia de vaga –coincidint amb el pont de la Mercè- del personal de terra a l’Aeroport de Barcelona. La companyia afirma que fins a les 08.30 hores d’aquest diumenge s’han operat “amb normalitat i sense incidències” un total de 83 vols, 38 d’arribada i 45 de sortida. “S’estan complint els serveis mínims”, ha assegurat Iberia en un breu comunicat. Ahir dissabte, la companyia aèria va calcular en un 9,23% el seguiment de la vaga del ‘handling’ i les principals dificultats a l’Aeroport del Prat van ser a causa de les difícils condicions meteorològiques amb retards de fins a 45 minuts i una desena de cancel·lacions per les tempestes. El personal de terra d’Iberia farà encara dues jornades més de vaga –els dies 23 i 24 de setembre- per reclamar la necessitat d’acabar amb la temporalitat dels treballadors i de reorganitzar els torns de treball. L’aturada ha obligat a cancel·lar més de 200 vols de Vueling durant el pont de la Mercè.

Els treballadors del ‘handling’ d’Iberia són els que realitzen les tasques de facturació, embarcaments de passatgers i càrrega i descàrrega d’equipatges per 27 companyies. Al Prat, ja han fet sis jornades de vaga aquest estiu -el 27 i 28 de juliol, el 24 i 25 d’agost i el 30 i 31 d’agost-, que van provocar cancel·lacions de centenars de vols i van afectar l’operativa habitual de l’aeroport sense generar incidències greus.