Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Iberdrola guanya 1.025,2 MEUR durant el primer trimestre, un 19,5% menys per la disminució d’ingressos extraordinaris

ACN Madrid.-Iberdrola va guanyar 1.025,2 milions d’euros durant el primer trimestre d’aquest any, un 19,5% menys respecte al mateix període de l’exercici anterior. La caiguda es deu principalment a la […]

Avatar
Agències 12/05/2021

ACN Madrid.-Iberdrola va guanyar 1.025,2 milions d’euros durant el primer trimestre d’aquest any, un 19,5% menys respecte al mateix període de l’exercici anterior. La caiguda es deu principalment a la disminució dels ingressos extraordinaris, segons ha informat aquest dimecres la companyia a través d’un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Durant el primer trimestre de 2020, la companyia va ingressar 485 MEUR en concepte de plusvàlua per la seva desinversió a Siemens Gamesa, una xifra que va disparar el seu benefici l’any passat. Sense tenir en compte les partides extraordinàries, el benefici ajustat del grup s’hauria incrementat un 12% aquest primer trimestre, fins als 1.082 MEUR.

Iberdrola va guanyar 1.025,2 milions d’euros durant el primer trimestre d’aquest any, un 19,5% menys respecte al mateix període de l’exercici anterior. La caiguda es deu principalment a la disminució dels ingressos extraordinaris, segons ha informat aquest dimecres la companyia a través d’un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Durant el primer trimestre de 2020, la companyia va ingressar 485 MEUR en concepte de plusvàlua per la seva desinversió a Siemens Gamesa, una xifra que va disparar el seu benefici l’any passat. Sense tenir en compte les partides extraordinàries, el benefici ajustat del grup s’hauria incrementat un 12% aquest primer trimestre, fins als 1.082 MEUR.Pel que fa al benefici brut d’explotació (ebitda), aquest va créixer un 2% en termes interanuals, fins als 2.814 MEUR. L’increment respon a una millora del resultat operatiu de les energies renovables (+27,8%) i de les xarxes (+4,3%), un comportament que contrasta amb la davallada d’ingressos en el negoci de generació i clients, afectat negativament per una pujada dels preus energètics i l’impacte del temporal Filomena.Des de la companyia apunten que el benefici net corresponent a l’any 2021 pujarà fins als 3.700 MEUR, el que suposaria una millora del 2,5% respecte a l’any passat. En aquest sentit, l’empresa planteja el repartiment d’un dividend de 0,44 euros bruts per acció un cop finalitzi l’exercici.