Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

IATA celebra que Espanya i França relaxin mesures per als viatgers vacunats però demanen més coordinació

ACN Barcelona.-L’Associació Internacional del Transport Aeri (IATA per les sigles en anglès) ha celebrat la relaxació de les mesures anticovid per als passatgers vacunats que han adoptat aquesta setmana Espanya […]

Agències 09/06/2021

ACN Barcelona.-L’Associació Internacional del Transport Aeri (IATA per les sigles en anglès) ha celebrat la relaxació de les mesures anticovid per als passatgers vacunats que han adoptat aquesta setmana Espanya i França. Alhora, però, ha mostrat el desencís pel “fracàs” a l’hora d’implementar “mesures harmonitzades” arreu d’Europa. També ha expressat una “frustració profunda” per la manca de coordinació entre els governs d’arreu del món a l’hora d’establir un calendari de gestió de riscos per restablir “la llibertat de viatjar”.

En paral·lel, IATA ha anunciat que la demanda de viatges domèstics ha millorat durant l’abril en relació al mes anterior. Tot i això la xifra es manté “molt per sota” dels nivells prepandèmics. La recuperació del passatge internacional continua “aturat” per les restriccions imposades pels governs.La demanda total de viatges d’avió ha caigut un 65,4% l’abril del 2021 en comparació amb la xifra registrada el mateix mes del 2019. El mes anterior el descens havia estat del 66,9%.