Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Hotels i càmpings de l’entorn de Barcelona preveuen una bona ocupació per Setmana Santa i fins i tot superar la de 2022

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’hosteleria i el sector del càmping de l’entorn de Barcelona augura una Setmana Santa positiva en termes d’ocupació, gràcies a la sortida total de les restriccions de la pandèmia i amb el permís de la meteorologia. Els hotels del Maresme i Castelldefels estimen una ocupació d’entre un 80% i un 85% entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua, mentre que a Sitges preveuen fregar el ple absolut, dades molt positives, detallen els seus responsables a l’ACN, i que donen el tret de sortida a la temporada forta de l’any. Els càmpings també preveuen una ocupació del 85%, superior a la de 2022. Allotjaments i restaurants asseguren que els preus han pujat però que no han repercutit part de l’augment de l’IPC per evitar que sigui un fre per a la clientela.

Els hotelers de la costa barcelonina auguren una Setmana Santa d’ocupació gairebé plena, en la qual reconeixen que dependrà de si la meteorologia es manté com fins ara. Així, els més pessimistes apunten registres d’entre el 74% i el 75%, mentre que d’altres, que veuen el got més ple, s’aventuren a preveure un 95% d’ocupació: “Amb una mitjana del 85% entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua, seria un bon inici de temporada”, assegura el president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, Jordi Noguera.

Publicitat

Els efectes de la pandèmia ja queden lluny, si bé la petjada de la invasió russa a Ucraïna segueix ben visible en els registres globals de visitants als hotels maresmencs, on el turista rus era dels principals abans del conflicte. Ara, però, hi ha altres mercats que han substituït aquestes nacionalitats, sobretot el francès i en menor magnitud l’anglès.

“Per Setmana Santa, però esperem bastant turisme de proximitat pels quatre dies forts”, apunta Noguera. Amb tot, els hotels també acolliran esportistes que participen en proves de diferents modalitats i que competeixen a l’entorn de la capital catalana, així com grups d’estudiants.

Un clima similar respiren els hotelers de Castelldefels (Baix Llobregat), que afronten la Setmana Santa amb “molt bones” previsions d’ocupació. Manuel Ángel Ortiz, president del Gremi d’Hostaleria del municipi, explica que, “si el temps acompanya”, preveuen fregar la plena ocupació i que els establiments hotelers han contractat personal aquests dies amb aquesta previsió.

“La Setmana Santa és tradicionalment molt bona i esperem que aquest any també ho sigui i treballar molt”, assegura. Com és habitual, el gruix de visitants, de l’entorn del 80%, serà nacional i de proximitat i la resta client estranger, que cada cop guanya més pes atret per la platja del municipi. 

<strong>Optimisme a Sitges</strong>

A Sitges, els allotjaments entomen la Setmana Santa amb previsions “molt optimistes” en el marc d’un 2023 en què constaten una recuperació complerta de tota l’activitat anual. I és que, ara fa un any, van viure una Setmana Santa “molt forta” acompanyada d’un molt bon estiu, però la resta de mesos faltava per retornar el turisme de congressos. “Per sort ara sí que ja estem en plena normalitat, tenim una bona projecció i esperem la temporada forta amb bones perspectives”, explica el president del Gremi d’Hostaleria, Oskar Stöber.

Així, hotels, apartaments turístics i càmpings preveuen omplir el 80% de places a partir d’aquest diumenge i fins dijous. A partir de Divendres Sant i fins Dilluns de Pasqua, l’expectativa és fregar el ple absolut. Si bé el perfil dominant entre els clients és el català i estatal, també s’espera l’arribada d’estrangers, principalment, francesos, alemanys i britànics. Les previsions de temps assolellat i temperatures elevades es veuen com un al·licient important des del sector.

L’altra cara de la moneda, però, rau en els increments de costos i en la falta de personal. Stöber assegura que el “gran repte” de l’hostaleria està sent equilibrar els ingressos amb unes despeses que s’han disparat un 30% de mitjana. En un context en què s’han recuperat les tarifes prepandèmia, els allotjaments i restaurants han aplicat part de l’augment de l’IPC, “però la repercussió no arriba a eixugar l’increment de costos perquè, sinó, la gent no ho podria assumir”.

Pel que fa a la falta de treballadors, Stöber lamenta que tant Setmana Santa com l’estiu es preveuen “complicats”. El motiu principal, apunta, ve derivat de la pandèmia i d’un canvi de mentalitat en nombrosos treballadors que fins aleshores es dedicaven a la restauració. Assegura que hi ha força gent que ha preferit canviar de professió per dedicar-se a sectors “refugi” davant una eventual nova pandèmia mentre altres han optat per professions que permetin el teletreball. 

<strong>Càmpings a l’alça </strong>

Pel que fa als càmpings, les expectatives d’aquesta Setmana Santa se situen “molt per sobre que l’any anterior”. Ho assegura a l’ACN el president de l’Associació de Càmpings de Barcelona, Albert Casas, en representació d’una cinquantena d’establiments de la demarcació. L’any passat, la mitjana d’ocupació va superar el 80% als bungalows, mentre a les zones d’acampada i caravanes va estar per sobre el 70%. Aquest cop, aspiren a una mitjana global que podria fregar el 85%.

La clau d’aquestes bones previsions és l’auge de les reserves en el tram inicial d’aquests dies, coincidint amb l’inici de les vacances escolars. Aquest cap de setmana, els allotjaments estan força més plens que les mateixes dates de l’any passat. Casas apunta que se sumen dos factors: l’interès creixent per fer escapades d’ençà de la pandèmia i la voluntat d’aprofitar tarifes més econòmiques entre el cap de setmana de Rams i Dijous Sant. I és que els dies pròpiament festius de Setmana Santa els preus dels allotjaments són una mica més cars.

Com és habitual, el sector confia arrodonir les bones expectatives amb reserves d’última hora, “de manera que els índexs inicials podrien anar a millor”. Casas recorda que serà indispensable que hi acompanyi una climatologia marcada pel sol.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió