Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Hostelco omple el 70% de la superfície expositiva a cinc mesos de la seva celebració

ACN Barcelona.-Hostelco ja ha omplert el 70% de la superfície expositiva quan falten cinc mesos per a la seva celebració. La pròxima edició del saló internacional compartirà espai amb Restaurama […]

Avatar
Agències 10/12/2019

ACN Barcelona.-Hostelco ja ha omplert el 70% de la superfície expositiva quan falten cinc mesos per a la seva celebració. La pròxima edició del saló internacional compartirà espai amb Restaurama i se celebrarà del 20 al 23 d’abril del 2020 juntament amb la fira Alimentària a Fira Gran Via. Segons les previsions, els salons Hostelco i Restaurama sumaran més de 30.000 metres quadrats on reuniran l’oferta de més de 800 firmes expositores –el 27% internacionals- i rebran la visita de 47.500 professionals de canal Horeca, entre els quals destaquen més de 1.800 compradors estratègics convidats procedents de 77 països. “Hostelco i Restaurama ja conformen la plataforma de referència europea per al foodservice, canal horeca, gastronomia i equipament. La decisió de sumar sinergies va ser un gran encert que confirma la seva validesa en cada edició”, ha assenyalat el president d’Hostelco, Rafael Olmos.

La indústria espanyola d’equipament per a hostaleria creix un 5%Segons l’estudi econòmic de l’exercici 2018 elaborat per la Federació Espanyola d’Associacions de Fabricants de Maquinària per a Hostaleria (Felac), la facturació global de les 132 empreses que integren aquest col·lectiu va augmentar un 4,84% fins a arribar als 1.789 MEUR, aconseguint així encadenar sis anys de creixement. Les vendes en el mercat espanyol, que es van situar en 926,5 milions d’euros el 2018, van registrar una alça del 6,96% respecte al 2017. Un increment més modest van registrar les vendes a l’exterior, que van arribar als 862,5 milions d’euros, un 2,65% més que l’exercici anterior. Com a resultat, la quota exportadora global va ser del 48,2%.”Les xifres de l’exercici 2018 mostren la bona marxa de la indústria d’equipament per a hostaleria, que torna a augmentar la seva facturació sumant sis anys consecutius de creixement”, ha puntualitzat Olmos. “Uns bons resultats aconseguits gràcies al dinamisme del mercat nacional i a la fortalesa d’unes vendes a l’exterior que, tot i que van moderar la seva pujada, tenen un pes fonamental en la xifra de negocis d’una indústria que exporta més del 48%”, ha recalcat el president d’Hostelco i Felac. El cafè, gran protagonista d’Hostelco 2020Hostelco, amb la col·laboració del Fòrum Cultural del Cafè, habilitarà una zona amb identitat pròpia, anomenada ‘Àrea Cafè’, que acollirà conferències, demostracions, degustacions, campionats i altres activitats que mostraran no només l’indiscutible protagonisme d’aquest producte, sinó el seu gran potencial de consum en el món de l’hostaleria. En paral·lel, fins a 30 xefs de gran prestigi cuinaran en directe a les instal·lacions d’Hostelco i Restaurama. Els showcookings, tallers i conferències se centraran en el valor de la cuina sostenible i en la seva estreta relació amb el territori, els productes de proximitat i en la recuperació de les tradicions culinàries de diferents regions.El saló acollirà així mateix una nova edició dels Hostelco Awards, que reconeixeran un any més l’excel·lència i la innovació en nou categories relatives a diferents projectes, productes i serveis del canal Horeca. El jurat, integrat per professionals del sector i per la xef Carme Ruscalleda, lliurarà els guardons el 20 d’abril, durant la nit de gala del saló que reunirà professionals, empresaris i operadors del sector. Les candidatures s’acceptaran fins al proper 14 de febrer del 2020.