Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Homrani veu “raonable” mantenir tancades les empreses que no puguin garantir protecció dels treballadors

ACN Barcelona.-El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, veu “raonable” mantenir tancades les empreses que no puguin garantir la protecció dels treballadors amb una distància social […]

Avatar
Agències 12/04/2020

ACN Barcelona.-El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, veu “raonable” mantenir tancades les empreses que no puguin garantir la protecció dels treballadors amb una distància social o amb equips de protecció individual (EPI). En una entrevista aquest diumenge al matí al programa ‘Via Lliure’ de RAC1, el conseller ha demanat a aquells treballadors que “vegin que s’està vulnerant el seu dret a la seguretat” es posin en contacte amb el seu comitè de prevenció o que posin una denúncia a la Inspecció de treball. Homrani reitera que és molt difícil accedir a equips de protecció individual (EPIS) perquè “estem en un context global on costa trobar-ne” i davant d’això destaca que un “element clau és la distància”.

Davant l’aixecament del confinament total, Homrani ha reafirmat la necessitat de no reobrir les empreses que no siguin essencials si no es garanteix la seguretat. Segons el conseller de Treball, aquesta setmana tornarem “a la situació del 30 de març” i, a parer seu, aquesta “tornada serà molt complicada”. Entre altres dificultats, Homrani ha destacat que serà molt difícil conciliar perquè “les escoles continuen tancades i finalment no s’ha fet el permís especial de conciliació”. Davant d’això ha considerat que “s’hauria de reforçar els àmbits del teletreball en la mesura del possible”.El conseller ha considerat que “la riuada dels ERTO no es podia frenar” i ha assegurat que aquestes retallades temporals són “millors que no pas un expedient de regulació on s’acomiada”.Homrani també ha fet autocrítica de la gestió del Govern amb el sistema residencial i ha admès que caldrà revisar-lo. “La part més feble de l’estat del benestar”, ha afirmat. “Haurem de revisar tots els elements, i fer una reflexió global, tenint en compte l’infrafinançament històric”, ha conclòs.