Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023
Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023

Hoffman rep la medalla d’honor de Foment entre demandes perquè el MWC es quedi a Barcelona fins al 2029

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El conseller delegat i director de l’organitzadora del Mobile World Congress, GSMA, John Hoffman, ha rebut la medalla d’honor commemorativa dels 250 anys de Foment del Treball aquest dijous en un acte celebrat a la seu de la patronal i marcat per les peticions dels empresaris d’allargar la relació entre Barcelona i el congrés més enllà del 2024. El president de l’organització empresarial, Josep Sánchez Llibre, ha dit que espera “celebrar en els propers mesos” la renovació del Mobile fins al 2029. Al seu torn, el directiu, que s’ha mostrat emocionat pel reconeixement, no ha fet cap referència a la renovació de contracte. Amb tot, ha assegurat que la història del congrés “no s’ha acabat”. “El futur és lluminós”, ha afirmat.

De cara al futur més immediat, la inauguració d’una nova edició de la fira de telefonia mòbil la setmana que ve, Hoffman ha previst que entre 40.000 i 60.000 congressistes vinguin a Barcelona. “Encara que no hem tornat als dies previs a la pandèmia tindrem una bona arrencada amb el MWC 22”, ha dit. L’impacte econòmic per Catalunya que s’espera d’aquests quatre dies de congrés és de 240 milions d’euros.

Publicitat

Hoffman ha fet un repàs de la “llarga història” del MWC a Barcelona des del 2006, un temps durant el qual s’ha passat dels inicis del 3G a la generalització del 5G. El directiu ha recordat que cinc anys després d’aterrar a la capital catalana la cúpula de GSMA va buscar localitzacions alternatives en més de 40 ciutats, però van decidir quedar-se per “la forta aliança publicoprivada” de Barcelona.

Segons el director de GSMA, Barcelona ha evolucionat de la mà del congrés, veient com es desenvolupava un ecosistema tecnològic. En aquest sentit, ha detallat l’evolució del sector tecnològic a la capital catalana, que ha crescut des de les 11.000 empreses del 2011 a les 66.700 companyies registres del 2020. De la mateixa manera, ha remarcat el “creixement dramàtic” de la comunitat d’start-ups, que ha passat de les 690 empreses emergents del 2015 a les 1.900 de l’any passat.

En resum, ha celebrat haver aconseguit passar d’un esdeveniment que dura una setmana a aconseguir generar sinergies al llarg de tot l’any, sobretot a través de la fundació Mobile World Capital. “Potser ara estem començant a veure les recompenses de veritat, a mesura que continuen a focalitzar-nos en els programes de la Mobile World Capital, en la comunitat d’start-ups o MSchools”, ha dit.

Segons Hoffman, el suport de la comunitat de Barcelona cap al MWC és encara molt alt, en un món que “canvia constantment” i amb “oportunitats il·limitades”. “Hem de continuar desenvolupant tecnologia per desbloquejar el potencial de la connectivitat perquè la gent, la indústria i la societat prosperi”, ha indicat.

El director general de la Mobile World Capital, Carlos Grau, ha sigut un dels encarregats de presentar Hoffman en un discurs en què ha agraït la feina que fet i en el que ha desitjat que l’aliança i l’amistat “continuï durant la propera dècada”. “T’estimem i la ciutat també. Barcelona és i serà casa teva”, ha dit Grau.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió