Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

HM Delfos posa en marxa la seva nova UCI

ACN.-L’hospital avança en el pla de transformació del complex hospitalari Aquest espai forma part de l’actualització prevista per HM Hospitales per convertir el centre del barri de Vallcarca en el […]

Avatar
Agències 08/02/2021

ACN.-L’hospital avança en el pla de transformació del complex hospitalari

Aquest espai forma part de l’actualització prevista per HM Hospitales per convertir el centre del barri de Vallcarca en el seu hospital d’alta complexitat a Barcelona en el que a dia d’avui s’han invertit més de 30 milions d’euros

L’Hospital HM Delfos acaba de posar en marxa la seva nova Unitat de Cures Intensives (UCI) que consta de 12 boxs individuals dotats amb tecnologia sanitària d’última generació. L’adequació d’aquest espai forma part del Pla Director de l’hospital, al qual s’ha destinat una inversió de 30 milions d’euros. Aquesta nova instal·lació i les ja realitzades, a més de l’arsenal tecnològic amb el que s’ha dotat al centre en els últims anys, situa HM Delfos a l’avantguarda de la tecnologia de la Sanitat privada catalana.

El director territorial d’HM Hospitales a Catalunya, Dr. Joan Sala, assegura que “la posada en marxa de la nova UCI és una peça fonamental dins del pla de transformació del complex hospitalari. Aquestes noves instal·lacions, sumades a la resta d’intervencions dutes a terme, fan que HM Delfos avui pugui atendre qualsevol procés assistencial per complex que sigui. Ara ens toca seguir avançant en el Pla Director que esperem concloure aquest any abans de l’estiu amb l’obertura de noves instal·lacions i, sobretot, la nova entrada d’Urgències que servirà per, definitivament, poder dir que som davant d’un nou HM Delfos”.

Aquesta nova UCI se suma a un llarg nombre d’actuacions dutes a terme a HM Delfos com el nou Bloc Quirúrgic, les noves urgències, el laboratori d’última generació i el nou arsenal tecnològic implantat en el que destaquen un TAC de 160 talls, la Ressonància Magnètica de 3 Tesles, el PET-TAC d’última generació i la ressonància vertical EOS, que fan d’aquest centre un nou Hospital en quant a instal·lacions i tecnologia es refereix.

Així, el director mèdic territorial d’HM Hospitales a Catalunya, Dr. Francesc Fatjó, assegura que, “el nostre afany ha estat que tant les instal·lacions com els nous equips mèdics que s’han sumat al projecte ens permetin oferir a Barcelona una alternativa sanitària de primeríssim nivell . Els passos fonamentals estan donats i això és una bona notícia també per a la ciutadania perquè en matèria de salut, quants més serveis, millor “.

Un dels eixos fonamentals d’aquesta nova UCI té com a objectiu la seguretat del pacient, fins i tot adaptant les noves instal·lacions des de la construcció a protocols associats amb la COVID-19. “El que fa un any no era tan rellevant, ara si ho és i l’aprenentatge, assistencialment parlant, d’aquests durs mesos de pandèmia s’ha inclòs en la construcció de les noves instal·lacions. Espais més amplis, nous passadissos i noves zones pensades per a la comoditat dels professionals són clars exemple d’això “, afirma el Dr. Sala.

Pressió negativa

La nova UCI d’HM Delfos disposa de nous recursos tecnològics i humans que la converteixen en una unitat de crítics puntera preparada per respondre davant de qualsevol eventualitat sanitària, per molt complexa que sigui. I una de les principals característiques que la defineixen resideix en que cada un dels 12 boxs disposa de pressió negativa. “Estem aprenent molt a causa de l’emergència sanitària actual i aquest equipament marca la diferència, ja que permet reforçar la seguretat i atendre de forma simultània, tant a pacients amb patologies infeccioses com a persones afectades per un altre tipus de malalties, cosa que resulta determinant de cara a l’actual situació pandèmica de COVID-19”, assenyala el Dr. Fatjó.

La Dra. Raquel Peredo, coordinadora de l’UCI d’HM Delfos, destaca que “els boxs disposen d’una porta automàtica que roman tancada de forma hermètica. D’aquesta manera, es redueix el risc de transmissió aèria de patògens com els que causen la COVID-19, la Grip A o la Tuberculosi, i permet atendre en zones contigües i de forma sectoritzada a pacients amb altres malalties infeccioses i amb un altre tipus de patologies”.

Així mateix, els boxs són individuals, amplis i funcionals per preservar la intimitat i afavorir la millor atenció i acompanyament per part del personal sanitari i dels familiars. Disposen també de connexió wifi per facilitar la comunicació de les persones ingressades amb l’exterior, ja que la majoria de les vegades no poden rebre visites. En aquest sentit, la Dra. Peredo assenyala que “disposem d’espai suficient per poder treballar segura i còmodament amb els pacients amb COVID-19 i tots els dispositius que solen necessitar a causa de la seva alta complexitat”.

Equipament

En aquest sentit, l’equipament de la nova UCI consta de monitorització cardíaca i neurològica invasiva i no invasiva de darrera generació, respiradors i dispositius per a la realització de tècniques contínues de depuració extrarrenal, avançades bombes de perfusió de fàrmacs i llits articulats que permeten la sedestació, amb bàscula i box per poder realitzar radiologia convencional sense necessitat d’haver de mobilitzar el pacient.

La instal·lació també disposa d’un sistema d’informació clínica integrat amb els sistemes d’informació de l’hospital, que permet la prescripció electrònica, i la captura automatitzada de dades, centralització en el control d’infermeria de la informació de les perfusions de fàrmacs, la qual cosa permet que els professionals puguin monitoritzar els ritmes d’infusió de fàrmacs sensibles sense necessitat de desplaçar-se.

Ubicació estratègica

Un altre aspecte rellevant d’aquesta UCI és la seva estratègica ubicació a prop del Servicio de Urgencias, la qual cosa permet l’atenció ràpida dels pacients que acudeixen amb patologies crítiques i temps dependents, així com del Servicio de Radiología, que facilita la realització d’exploracions complementàries de forma ràpida, un aspecte que és especialment important en casos de problemes cardíacs, oncològics i processos neurològics. A més, la seva disposició vertical amb el Bloc Quirúrgic disminueix els riscos que pot comportar el trasllat intrahospitalari de pacients complexos.

Boxs adaptats al pacient pediàtric

El disseny de la nova UCI d’HM Delfos també s’orienta al pacient pediàtric, ja que dos dels seus 12 boxs estan preparats per poder adaptar-se als menors que requereixin una especial cura. “La capacitat d’adaptació d’aquests dos boxs és molt important perquè podem oferir les instal·lacions i l’equipament necessari per atendre els seus problemes de complexitat, la qual cosa implica un gran suport per a l’activitat assistencial de l’Hospital HM Nens i ens permet reforçar l’atenció que HM Hospitales brinda al pacient pediàtric a Barcelona”, afirma el Dr. Fatjó.

 HM Hospitales

HM Hospitales és el grup hospitalari privat de referència a nivell nacional que basa la seva oferta en l’excel·lència assistencial sumada a la investigació, la docència, la constant innovació tecnològica i la publicació de resultats.

Dirigit per metges i amb capital 100% espanyol, compta en l’actualitat amb més de 5.000 treballadors laborals que concentren els seus esforços en oferir una medicina de qualitat i innovadora centrada en la cura de la salut i el benestar dels seus pacients i familiars.

HM Hospitales està format per 42 centres assistencials: 16 hospitals, 4 centres integrals d’alta especialització en Oncologia, Cardiologia, Neurociències i Fertilitat, a més de 22 policlíniques. Tots ells treballen de manera coordinada per oferir una gestió integral de les necessitats i requeriments dels seus pacients.

A Barcelona, ​​HM Hospitales compta amb una xarxa assistencial conformada pels centres hospitalaris HM Delfos, HM Sant Jordi, HM Nens i 3 policlíniques, que donen cobertura a totes les especialitats mèdiques i estan dotats amb tecnologia sanitària d’última generació. Tot per oferir als pacients de la Ciutat Comtal i de Catalunya un projecte assistencial, docent i investigador de referència de la sanitat privada i que s’integra a la xarxa assistencial nacional del Grup HM.

(L’ACN no assumeix cap responsabilitat derivada de la informació d’aquest comunicat i no respon davant tercers sobre el seu contingut.)

Més informació per a mitjans:

DPTO. DE COMUNICACIÓN DE HM HOSPITALES

Marcos García Rodríguez

Tel.: 914 444 244 Ext 167 / Mòbil 667 184 600

E-mail:mgarciarodriguez@hmhospitales.com

Carles Fernández / Sílvia Roca – VITAMINE! Media & marketing

Tel. 93 100 31 51 / 626 419 691

E-mail: sroca@vitamine.cat

Més informació: www.hmhospitales.com