Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

H&M arriba a un preacord amb els sindicats i redueix de 1.066 a 349 el nombre d’acomiadaments arreu de l’Estat

ACN Barcelona.-H&M ha reduït gairebé un 70% l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que tenia previst aplicar al conjunt de l’Estat Espanyol i amb això ha pogut arribar amb un preacord […]

Avatar
Agències 21/05/2021

ACN Barcelona.-H&M ha reduït gairebé un 70% l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que tenia previst aplicar al conjunt de l’Estat Espanyol i amb això ha pogut arribar amb un preacord amb els sindicats l’últim dia de negociació. Segons un comunicat difós aquest divendres per CCOO, la firma sueca ha reduït el nombre d’acomiadaments de 1.066 a 349. Segons el sindicat, aquesta fita ha estat possible gràcies a la “històrica mobilització” dels treballadors, un 95% de la plantilla han fet aturades i vagues fins aquest divendres. El preacord entre la companyia tèxtil i els sindicats haurà de ser ratificat per tots els sindicats abans del 25 de maig i contempla que les 349 sortides es faran a través d’adscripcions voluntàries.

Aquest preacord evitarà els acomiadaments forçosos si 349 persones volen sortir de l’empresa per aquesta via. Els treballadors podran optar-hi fins al 31 de maig. L’ERO estipula una indemnització de 45 dies per any treballat pels que tinguin un contracte anterior al 2021, quan va entrar en vigor la reforma laboral; i de 33 dies per aquells que van signar després. En el primer cas, rebran un màxim de 42 mensualitats i en el segon obtindran un màxim de 24.A més, els que s’adhereixin a aquests acomiadaments rebran una prima que partirà dels 3.000 euros pels treballadors amb cincs anys d’antiguitat, 4.000 pels que en tinguin entre cinc i deu; i 5.000 pels que superin els 10 anys.A més, a canvi de la reducció d’acomiadaments, la companyia sueca aplicarà una reducció de jornada a 170 treballadors. Aquesta no podrà ser superior al 20% de la jornada contractada, tindrà una durada de 24 mesos. Passat aquest temps, es revisarà per tornar a la jornada normal. “Les hores que es redueixin tindran la mateixa indemnització que l’acomiadament”, detalla CCOO a través del seu comunicat.També destaca que no tancaran les botigues del centre comercial L’Illa de Barcelona, els comerços d’Ourense, ni el centre comercial Loranca de Fuenlabrada (Madrid), com era previst.Tant CCOO com UGT “valoren el preacord pactat, que ha permès una reducció important de persones afectades”. Segons els sindicats, “aquest acord no haguera estat possible sense el seguiment majoritari que s’ha fet a les mobilitzacions per tota la plantilla”.