Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

‘Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard)’, protagonitzada per Joan Carreras, tanca la temporada al Lliure

ACN Barcelona.-L’espectacle ‘Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard)’, de Gabriel Calderón, arriba al Teatre Lliure per tancar la temporada teatral, després de passar pel festival Temporada Alta, on […]

Agències 31/05/2021

ACN Barcelona.-L’espectacle ‘Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard)’, de Gabriel Calderón, arriba al Teatre Lliure per tancar la temporada teatral, després de passar pel festival Temporada Alta, on es va estrenar, al Teatro de La Abadía de Madrid i a L’Artesà del Prat del Llobregat. Es podrà veure del 3 al 20 de juny a l’Espai Lliure de Montjuïc i obrirà amb un aforament del 70%. Carreras encarna un actor que s’enfronta al repte d’interpretar Ricard III. En el procés de construcció del personatge, les afinitats entre l’actor i el monarca anglès comencen a aflorar, i la peça esdevé una “cançó d’amor” al teatre, però “cantada per un actor que desafina”, van explicar tant Carreras com Calderón.

En la seva versió lliure de l’obra, la deformitat del personatge (que només desvetllarà qui vagi a veure-la) és potser més interna que externa. Més de “l’ànima” i no tant del físic, escapant així del que hom pot esperar trobar quan assisteix a una representació del clàssic personatge de Shakespeare. La deformitat, va reflexionar Calderón, com la prova que en algun moment tot es va “tòrcer” i que és molt difícil fer marxa enrere, a la vida i al teatre.El muntatge es podrà veure del 3 al 20 de juny a l’Espai Lliure de Montjuïc i obrirà amb un aforament del 70%.