Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Hisenda crea un comitè d’experts per reformar el sistema tributari

ACN Madrid.-El Ministeri d’Hisenda ha aprovat una resolució que crea el comitè d’experts que elaboraran un Llibre Blanc sobre la reforma tributària. Ho fa en compliment dels compromisos del govern […]

Avatar
Agències 12/04/2021

ACN Madrid.-El Ministeri d’Hisenda ha aprovat una resolució que crea el comitè d’experts que elaboraran un Llibre Blanc sobre la reforma tributària. Ho fa en compliment dels compromisos del govern espanyol amb ERC per analitzar el sistema fiscal per adaptar-lo als reptes del segle XXI. Entre altres, estudiarà possibles canvis en l’impost de societats, la tributació de l’economia digital i l’Impost del Patrimoni, a més de la fiscalitat mediambiental. El grup d’experts haurà de lliurar les seves propostes abans del 28 de febrer del 2022.

El comitè estarà presidit pel catedràtic emèrit d’Economia Aplicada de la Universitat Rey Juan Carlos Jesús Ruiz-Huerta. Està format per catedràtics i professors d’Economia i Dret Financer i Tributari.Segons el Ministeri, haurà de fer una anàlisi del sistema tributari en conjunt, incloent-hi els impostos directes i indirectes, així com la resta d’ingressos públics “des del punt de vostè de l’eficiència econòmica i també de l’equitat interpersonal, territorial i de gènere”.En aquest sentit, el llibre blanc que elaboraran haurà d’analitzar aspectes com la suficiència, equitat i eficiència del sistema, les tendències internacionals –sobretot en fiscalitat verda i digital- i les seves conseqüències en el model territorial i en el procés d’integració europeu.Durant la presentació del grup, la ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero, ha defensat la necessitat de disposar d’un sistema tributari “eficient, sòlid i progressiu” per enfortir l’Estat del benestar i aplicar polítiques redistributives que ajudin a combatre la pobresa.