Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Hernández de Cos no descarta una nova contracció de l’economia espanyola el primer trimestre de l’any

ACN Barcelona.-Pablo Hernández de Cos ha alertat aquest dilluns que “no és descartable” una nova contracció de l’economia estatal en el primer trimestre de l’any com a conseqüència de les […]

Avatar
Agències 22/03/2021

ACN Barcelona.-Pablo Hernández de Cos ha alertat aquest dilluns que “no és descartable” una nova contracció de l’economia estatal en el primer trimestre de l’any com a conseqüència de les restriccions a la mobilitat per fer front a la pandèmia de la covid-19. El governador del Banc d’Espanya ho ha dit durant la sessió inaugural de l’Observatori de les Finances organitzat pels mitjans digitals ‘El Español’ i ‘Invertia’. El màxim mandatari del regulador bancari espanyol ha constatat que la caiguda de l’11% del PIB de l’any passat és “la major en temps de pau” a l’Estat, però ha celebrat que el sector financer ha respost “com a amortidor” dels efectes de la crisi, especialment per la “reestructuració” que ha fet durant l’última dècada.

El Banc d’Espanya aposta perquè es mantinguin els ajuts per a la recuperació de la crisi fins que sigui “ferma”, atès que actualment De Cos la considera “incompleta, gradual i incerta”. També reclama “preservar una resposta europea” a la crisi a través de la culminació de la unió bancària, evitar la fragmentació financera o habilitar un fons de garantia europeu, entre d’altres.