Dissabte, 27 de novembre de 2021 - Edició 1220
La República

Hema marxa de l’Estat i acomiada tots els treballadors set anys després de la seva arribada

ACN Barcelona.-La cadena holandesa Hema ha decidit marxar de l’Estat, tancar totes les botigues que quedaven i acomiadar la plantilla sencera set anys després de la seva arribada. L’empresa està […]

Avatar
Agències 25/11/2021

ACN Barcelona.-La cadena holandesa Hema ha decidit marxar de l’Estat, tancar totes les botigues que quedaven i acomiadar la plantilla sencera set anys després de la seva arribada. L’empresa està negociant amb els sindicats un ERO que afectaria 30 treballadors a Catalunya, on tenen dues botigues. Els sindicats han rebutjat l’ERO i les condicions de les sortides que ofereix Hema, que són les mínimes que permet la llei. Per això, han convocat concentracions aquest dijous i aquest divendres de 17h00 a 20h00 davant la botiga de La Maquinista per “desbloquejar” l’actitud de la direcció. La cadena holandesa també ha anunciat que se’n anirà d’Anglaterra i se centrarà en els mercats més rendibles, com el dels Països Baixos.

En total, l’empresa té 76 treballadors a tot l’Estat, la majoria dones i joves. El 90% de la plantilla fa jornada parcial i més de la meitat cobra menys de 1.000 euros.”La cadena distribuïdora de comerç neerlandesa no mostra cap interès en les negociacions per poder arribar a un acord”, ha denunciat CCOO en un comunicat, en el qual exigeix un canvi d’actitud de la direcció de l’empresa.D’aquesta manera, l’organització sindical espera pressionar la companyia perquè canviï els seus planejaments a una setmana que s’acabi el període de consultes de l’ERO.