Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

Guy Nader i Maria Campos tanquen al Mercat de les Flors la trilogia sobre el temps i l’espai amb ‘Made of space’

ACN Barcelona.-El tàndem artístic format per Guy Nader i Maria Campos tanquen la trilogia sobre el temps i l’espai amb ‘Made of space’, una peça sorgida de la iniciativa Cèl·lula […]

Avatar
Agències 14/10/2021

ACN Barcelona.-El tàndem artístic format per Guy Nader i Maria Campos tanquen la trilogia sobre el temps i l’espai amb ‘Made of space’, una peça sorgida de la iniciativa Cèl·lula del Mercat de les Flors, que dona suport a la creació. El projecte es va iniciar amb ‘Time Takes The Time Time Takes’ (2015), seguida de ‘Set of sets’ (2018), on s’explora el concepte del temps i la noció de l’infinit. ‘Made of space’ explora el moviment i el paisatge visual i sonor per parlar de la dimensió espai-temps. Estrenada al Festival Grec d’aquest estiu, l’espectacle compta amb set intèrprets i dos músics en directe i arriba al Mercat des d’aquest dissabte i fins al 24 d’octubre.

Amb ‘Made of space’, Guy Nader i Maria Campos continuen versant sobre els conceptes de la física i situa al centre la “fascinació” per la capacitat comunicativa del moviment, amb la noció d’espai-temps com a font d’inspiració. Es tracta d’un viatge visual i sonor, però en el qual la cohesió se situa per sobre del protagonisme individual, encarnat per Alex De Vries, Anamaria Klajnšček, Héctor Plaza, Maria Campos, Maxime Smeets, Noé Ferey, Patricia Hastewell. Tots ells porten a escena gèneres tan diversos com la dansa urbana, l’acrobàcia o la creació contemporània. La idea principal, segons ha explicat Maria Campos, era treballar amb “els tres tipus de moviments”, espiral, vaivé i pèndol, per tal de “concebre” la coreografia. A ‘Made of Space’ “buscaven” la “tridimensionalitat”, però amb la “connexió del text”, segons ha explicat Campos.La composició musical en directe de Miguel Marín i acompanyat de Daniel Munarriz es converteix en l’altra part de companyia. La il·luminació és l’element escenogràfic central, blanc i en espiral, que accentua l’experiència sensitiva. A la roda de premsa de presentació de l’espectacle, Guy Nader ha qualificat de “repte” el fet de donar a l’obra la sensació de “continuïtat” i “viatge”, tant a la música com a la dansa. En el cas de la música, ha puntualitzat Nader, suposa tot un “esforç” per crear obres tant “llargues”.A més, Maria Campos, ha explicat com ‘Made of Space’ és “un concert” i que, per tant, volien donar-li un “espai visual i sonor”. És a dir, donar-li “importància” a la coreografia i “l’energia” que crea el directe. Per a Campos, “és una festivitat de la dansa” i és “essencial” unir música i dansa. En aquest sentit Guy Nader explica com en aquest cas hi ha un enfocament “molt escultural” a través de l’escenografia, del “buit”, i sobre com podem “concebre el cos com a espai”.El tàndem artístic va oferir dos assajos oberts l’octubre del 2020 i el maig del 2021 dins la programació regular del Mercat de les Flors de la temporada 2020-2021, una experiència que els va servir per completar el procés de creació de la seva nova peça i tenir un primer contacte amb el públic.El tàndem format per Guy Nader i Maria CamposEls dos artistes, residents del Mercat de les Flors, col·laboren des de l’any 2006 creant conjuntament diferents obres que s’han estrenat en l’àmbit internacional. Guy Nader, artista libanès resident a Barcelona, va estudiar art dramàtic a l’Institut Nacional de Belles Arts de la Universitat Libanesa a Beirut. Obté la beca danceWEB Europe el 2012 i rep el primer premi al Festival Internacional Masdanza 2010 pel seu solo ‘Where the things hide’. Per la seva banda, Maria Campos va estudiar a SEAD, Àustria, i es llicencia a l’Escola Superior de les Arts d’Amsterdam (MTD) al 2003. Ha treballat amb Meekers, Protein Dance, Sol Picó i Àngels Margarit / Cia. Mudances, entre altres.