Edició 2366

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 16 de gener del 2025
Edició 2366

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 16 de gener del 2025

Gustavo Dudamel tanca el Clàssica a la Platja amb un concert amb les bandes sonores més emblemàtiques de John Williams

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El director d’orquestra Gustavo Dudamel ha dirigit aquest divendres el segon i últim concert de Clàssica a la Platja a la platja de Sant Sebastià de Barcelona. La iniciativa de L’Auditori, el Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música Catalana ha presentat un viatge a destacades bandes sonores de grans pel·lícules. Amb els solistes de renom internacional com la violinista María Dueñas i el violoncel·lista Pablo Ferrández, el concert ha presentat una selecció de les composicions més emblemàtiques de John Williams. Així, en un entorn privilegiat arran de mar s’han sentit peces de ‘Superman’, ‘Jurassic Park’, ‘E.T.’, ‘Star Wars’, ‘Harry Potter’, ‘A la recerca de l’arca perduda’ o ‘La lista de Schindler’.

La brillantor i la màgia de la música cinematogràfica de Williams s’ha traslladat a la platja de Sant Sebastià a càrrec del Cor i l’Orquestra Simfònica del Liceu, Cor infantil de l’Orfeó Català i la batuta d’un dels directors més carismàtics del panorama musical actual.

Publicitat

Els concerts s’ofereixen en el marc de Barcelona Obertura, una iniciativa fruit de la unió de les tres cases de música clàssica més importants de Barcelona; L’Auditori, el Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música Catalana, i té l’objectiu de promoure internacionalment la ciutat de Barcelona a través de la música clàssica i el compromís per fer-la arribar a tothom.

Amb les bandes sonores de John Williams acaba una nova edició de Clàssica a la Platja, que va arrencar aquest dijous amb oda als himnes dels grans esdeveniments esportius de la mà de Ludovic Morlot.

El primer dels dos concerts del Clàssica a la Platja s’ha interpretat en un escenari de 20 metres d’ample per 22 metres de profunditat, que s’ha cobert amb una cúpula tipus òrbit. L’entrada al concert era oberta a tothom, ja que s’ha celebrat a la sorra de la platja de Sant Sebastià de Barcelona, que té una capacitat per acollir unes 300.000 persones.

El muntatge ha incorporat dues pantalles al costat de l’escenari, dues més al mig de la platja i una cinquena a la plaça del Mar, amb l’objectiu que la gent més allunyada pogués gaudir del concert a través de la realització en directe de Betevé.

Així, enguany el festival també ha volgut fer un pas més cap a l’accessibilitat i ha impulsat una prova pilot per transformar l’experiència del públic sord o amb algun tipus de discapacitat auditiva. Aquesta part del públic ha pogut utilitzar una quinzena de motxilles immersives per gaudir del concert de música clàssica.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió