Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Guirao aposta per augmentar l’aportació a la Fundació Joan Miró, la Fundació Tàpies i el MNAC a partir del 2020

ACN Barcelona.-El ministre de Cultura i Esport, José Guirao, ha apostat aquest dijous perquè el govern espanyol augmenti l’aportació a la Fundació Joan Miró, la Fundació Tàpies i el MNAC […]

Avatar
Agències 27/06/2019

ACN Barcelona.-El ministre de Cultura i Esport, José Guirao, ha apostat aquest dijous perquè el govern espanyol augmenti l’aportació a la Fundació Joan Miró, la Fundació Tàpies i el MNAC a partir del 2020 si finalment s’acaben aprovant uns nous pressupostos. Guirao ha fet aquestes declaracions després de visitar la Fundació Joan Miró, acompanyat per la presidenta del Patronat de la Fundació Joan Miró, Sara Puig, i el director de la Fundació Joan Miró, Marko Daniel. El ministre ha dit que sent “un gran respecte i admiració” per la Fundació Miró “i no només per la seva col·lecció permanent i el seu arxiu, sinó per les activitats temporals que fa”. Ha assenyalat que la visita és per reconèixer la Fundació i conèixer de prop la seva situació de funcionament, i els plans per l’any 2025 que serà el seu 50è aniversari.

Guirao ha manifestat que han parlat de l’augment de l’aportació del govern espanyol a la Fundació Joan Miró i dependrà, ha dit, dels pressupostos general de l’Estat de l’any 2020. “És improbable que hi hagi pressupostos del 2019”, ha afegit. “Farem un esforç per augmentar el finançament que aporta el Ministeri de Cultura que és una subvenció d’uns 90.000 euros anuals i intentarem millorar la xifra progressivament de manera que sigui eficaç al funcionament ordinari de la Fundació”. Quan hi hagi pressupostos de l’Estat, ha destacat, abordaran aquest increment per la Fundació Joan Miró, però també per altres institucions museístiques que estan pendents de millorar el seu finançament com el MNAC i la Fundació Tàpies. Tancament MNACPreguntat pel tancament aquest dijous del MNAC per la visita del rei Felip VI que presidirà el sopar de gala de la Nit de la Logística i la cerimònia d’entrega dels Premis SIL, el ministre ha indicat que és una decisió interna del museu. Quan se li ha traslladat que s’ha tancat per un requeriment de la delegació del govern espanyol i no pas per una decisió del MNAC, el ministre ha admès que ho desconeixia i que no opinaria sobre el tema.