Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Guillem López Casasnovas, nou president de la Fundació Teatre Lliure

ACN Barcelona.-Guillem López Casasnovas ha estat escollit nou president del Patronat de la Fundació Teatre Lliure en substitució de Ramon Gomis de Barberà, que abandona el càrrec després de cinc […]

Avatar
Agències 17/12/2019

ACN Barcelona.-Guillem López Casasnovas ha estat escollit nou president del Patronat de la Fundació Teatre Lliure en substitució de Ramon Gomis de Barberà, que abandona el càrrec després de cinc anys per voluntat pròpia. La institució ha destacat la visió transversal de López Casasnovas, en consonància amb els tres vectors que configuren l’activitat del Teatre Lliure: societat, cultura i educació. D’altra banda, el teatre ha actualitzat els estatuts perquè hi hagi representació paritària, diversitat de perfils professionals, limitació temporal en el càrrec de patró, no nomenament de patrons vitalicis i renovació del Patronat per terços cada tres anys.

López Casasnovas és catedràtic d’Economia de la Universitat Pompeu Fabra, de la que ha sigut vicerector i degà. Ha orientat la seva trajectòria en afavorir el retorn social del diner públic a través d’una gestió basada en la “transparència i les bones pràctiques”, ha detallat la institució. El nou president considera el Teatre Lliure una “font de pensament i crítica social, un espai d’intel·ligència generat des de la contribució artística, un espai sense fronteres”.Durant el mandat anterior, que va iniciar al 2014, Ramon Gomis de Barberà va obrir per concurs públic l’elecció del director del Teatre Lliure, càrrec que va guanyar el gener passat Juan Carlos Martel. Nous estatuts i membresLa Fundació del Teatre Lliure va aprovar uns nous estatuts al juny passat, pendents encara de la confirmació definitiva per part del Protectorat de fundacions. Els nous estatuts introdueixen aspectes per tal d’assegurar el “bon govern” del Patronat. Són la representació paritària i diversitat de perfils professionals entre els seus membres, la limitació temporal en el càrrec de patró, el no nomenament de patrons vitalicis i la renovació del Patronat per terços cada tres anys. Amb el canvi de presidència i la modificació dels estatus, s’han renovat també els membres del Patronat. Alberto Carandini, Marta Esteve, Carme Fenoll, Gemma Nierga, Carme Portaceli, Domènec Reixach, Anna M. Ricart, Pau Solà-Morales i Emma Vilarasau són els nous membres, que han substituït Frederic Amat, Pere Arquillué, Josep Caminal, Antoni Dalmau, Joan Font, Roser Marcé i Anna Veiga. També s’ha escollit la patrona Marta Esteve com a membre de la Junta de govern de la Fundació.A més, tots els patrons cessants, excepte Josep Caminal, han passat a integrar el Patronat Honorífic, un nou òrgan consultiu de la Fundació.