Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Guardiola avala les mesures contra la inflació: “Són relativament normals i ho hem vist en altres governs d’Europa”

ACN Barcelona – El nou president del Cercle d’Economia, Jaume Guardiola, ha avalat aquest dimecres les mesures econòmiques que el govern espanyol va anunciar ahir per combatre la inflació. “Són […]

Agències 13/07/2022

ACN Barcelona – El nou president del Cercle d’Economia, Jaume Guardiola, ha avalat aquest dimecres les mesures econòmiques que el govern espanyol va anunciar ahir per combatre la inflació. “Són relativament normals i ho hem vist en altres governs d’Europa”, ha dit Guardiola en una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’. Així, ha recalcat que calen fórmules “extraordinàries”. “És normal que un govern busqui fer més digerible l’impacte inflacionari”, ha dit. “Quan hi ha una situació que crearà inequitat social, que no veiem des dels anys 70, s’han de buscar fórmules”, ha afegit. Sobre l’impost a la banca, l’exconseller delegat del Banc Sabadell ha recordat que encara s’ha de concretar com es detalla, però s’ha mostrat partidari de mesures “transitòries”.

De cara a la tardor, Guardiola ha assegurat que és “difícil pensar” que no hi haurà una recessió. Ara bé, considera que aquesta serà “relativament curta” i amb un “component tècnic”, provocat sobretot pel context geopolític.