Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Grijalbo publicarà el 29 d’agost la nova novel·la d’Ildefonso Falcones ‘El pintor d’ànimes’

ACN Barcelona.-Grijalbo i Rosa dels Vents, segells editorials de Penguin Random House, publicaran el proper 29 d’agost la nova novel·la d’Ildefonso Falcones (Barcelona, 1959), ‘El pintor d’ànimes’, en castellà i […]

Agències 24/05/2019

ACN Barcelona.-Grijalbo i Rosa dels Vents, segells editorials de Penguin Random House, publicaran el proper 29 d’agost la nova novel·la d’Ildefonso Falcones (Barcelona, 1959), ‘El pintor d’ànimes’, en castellà i català simultàniament. La nova obra de l’autor de ‘L’església del mar’ és un retrat dels primers anys del segle XX a la Barcelona convulsa i obrera enmig de la irrupció del Modernisme. Se centra en la història de l’Emma i el Dalmau, dos lluitadors nascuts al bàndol perdedor que intentaran trencar les cadenes que els impedeixen decidir el seu futur. Els protagonistes són un artista que “immortalitza l’ànima d’aquells que posen per a ell” i una jove que farà dels seus principis el “motor essencial de la seva vida”, segons ha explicat l’editorial en un comunicat.

Sempre m’ha semblat una idea tremendament atractiva escriure sobre el modernisme que es va desenvolupar en aquesta Barcelona a cavall de dos segles, plantejant una trama que no se centra en una obra concreta, sinó que oferiria una visió de conjunt de l’explosió de màgia i creativitat”, ha destacat l’escriptor. Segons l’autor, ja coneixia la tensió social viscuda durant l’època, però el seu estudi l’ha portat a aprofundir en la situació “injusta” i “angoixant” de les persones d’orígens humils de l’època. “Ostentació i misèria, un contrast irreconciliable que va acabar en tragèdia. En aquest món es mouen els protagonistes d’aquesta novel·la”, ha reblat Falcones.