Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Grífols tanca un acord amb Egipte per obrir 20 centres de plasma i construir instal·lacions productives

ACN Barcelona.-Grífols ha tancat un acord amb el govern d’Egipte, a través de la National Service Projects Organization (NSPO) per desenvolupar el mercat de medicaments plasmàtics al país i impulsar […]

Avatar
Agències 24/11/2020

ACN Barcelona.-Grífols ha tancat un acord amb el govern d’Egipte, a través de la National Service Projects Organization (NSPO) per desenvolupar el mercat de medicaments plasmàtics al país i impulsar el seu autoabastiment, amb l’obertura de 20 centres de plasma i la construcció d’instal·lacions productives, entre elles una planta de fraccionament. El projecte conjunt, que s’articula a través d’una ‘joint venture’ participada en el 51% per NSPO i en el 40% per Grífols, implica una inversió total aproximada de 300 milions de dòlars, assumida per totes dues parts mitjançant aportacions de capital en funció de les necessitats específiques de cada fase del projecte. El projecte permetrà una capacitat inicial per obtenir 600.000 litres de plasma a l’any.

Les instal·lacions productives, que inclouen una planta de fraccionament amb capacitat per fraccionar 1 milió de litres de plasma a l’any, també inclouen una planta de purificació i de dosificació, així com un magatzem i un laboratori d’anàlisis. S’espera que estiguin en funcionament a finals del 2025. Amb l’acord, Grífols es converteix en “soci estratègic i de referència del govern egipci i avança en el seu compromís de seguir donant suport als països perquè arribin a majors nivells d’autosuficiència de medicaments plasmàtics en benefici dels pacients”, segons ha explicat la farmacèutica en un comunicat. L’acord forma part de l’estratègia de creixement sostenible de Grífols per potenciar l’expansió internacionals, i reforça la seva presència a Orient Mitjà i Àfrica després de consolidar el seu rol als Estats Units i Europa, i d’iniciar també la presència a la Xina. Els detalls de l’acordEl pacte entre Grífols i el govern egipci preveu la creació d’un consell d’administració amb el mateix nombre de membres per a les dues parts, i amb una llista de temes en què caldrà “consentiment unànime” per ser aprovats. Si bé la inversió total es calcula en uns 300 milions de dòlars, inicialment s’invertiran 20 milions d’euros per a la constitució de la ‘joint venture’ i donar suport a les operacions immediates. Fins que les plantes de producció no estiguin acabades, i d’acord amb el contracte de fabricació, Grífols garantirà el processament de plasma obtingut a Egipte en productes derivats de plasma per satisfer els necessitats del país a curt termini. Grífols assumirà la total supervisió i control sobre la qualitat i seguretat de les operacions per garantir les infraestructures i processos d’acord amb els seus estrictes estàndards de qualitat i seguretat. La previsió és que les instal·lacions siguin validades per l’Agència Europea de Medicaments (EMA) o l’International Quality Plasma Program (IQPP), entre d’altres.