Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Grífols compra per 80 milions de dòlars el 56% del capital restant de la biofarmacèutica GigaGen

ACN Barcelona.-Grífols ha comprat per 80 milions de dòlars el 56% del capital que li quedava per adquirir de la biofarmacèutica GigaGen. Amb l’operació, la companyia catalana ja controla el […]

Avatar
Agències 09/03/2021

ACN Barcelona.-Grífols ha comprat per 80 milions de dòlars el 56% del capital que li quedava per adquirir de la biofarmacèutica GigaGen. Amb l’operació, la companyia catalana ja controla el 100% de l’empresa, de la qual va absorbir el 44% del capital l’any 2017 per 35 milions de dòlars. La nord-americana GigaGen està especialitzada en el descobriment i desenvolupament de medicaments bioterapèutics recombinants, i la seva investigació se centra en el nous tractaments biològics basats en anticossos que deriven de milions de cèl·lules del sistema immune obtingudes de donants. Actualment, té diversos projectes d’investigació interns, inclòs el de desenvolupament de la primera immunoglobulina recombinant del món i una cartear de teràpies immunooncològiques.

“Estem reforçant encara més la nostra estratègia d’innovació”, ha assegurat el co-CEO de Grífols, Víctor Grífols, en un comunicat. Segons ha remarcat, l’empresa catalana està invertint en “projectes estratègics sòlids” com el de GigaGen, o el d’Alkahest, que tenen “un alt potencial” de contribuir al creixement i expansió de Grífols. El vicepresident d’Innovació de Grífols, José Terencio, ha remarcat que els avenços que està fent GigaGen per impulsar una nova generació de medicaments amb anticossos “permeten completar la cartera de projectes d’innovació de Grífols, orientats al tractament de malalties més enllà de les teràpies derivades del plasma”.