Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Griffiths diu que Seat vol “liderar la recuperació” i avisa que no es pot “perdre el tren de l’electrificació”

ACN Martorell .-El president de Seat, Wayne Griffiths, ha assegurat aquest divendres que l’automobilística de Martorell vol “liderar la recuperació” econòmica i ser capdavantera en la transformació del sector cap […]

Avatar
Agències 05/03/2021

ACN Martorell .-El president de Seat, Wayne Griffiths, ha assegurat aquest divendres que l’automobilística de Martorell vol “liderar la recuperació” econòmica i ser capdavantera en la transformació del sector cap al vehicle elèctric. En un acte després de la visita a Martorell de Felip VI i el president espanyol, Pedro Sánchez, Griffiths ha avisat que Espanya “no pot perdre el tren de l’electrificació”. En el seu discurs, el monarca ha destacat l’esperit “global, audaç i emprenedor” de Catalunya, però ha remarcat també que “la competència serà molt dura” per liderar la transformació elèctrica. “No hi haurà temps per desfer el que no avancem ni per recuperar el camí que deixem sense recórrer, perquè altres ho hauran fet per nosaltres”, ha afirmat Felip VI.

El president de Seat ha recordat la inversió de 5.000 MEUR que l’empresa té previst fer fins al 2025, que ara volen avançar en aquesta transformació però que no poden “fer-ho sols”. “És vital que Espanya impulsi la creació d’un ecosistema del vehicle elèctric, que incentivi la demanada i desenvolupi una infraestructura pública de recàrrega”, ha reclamat, com ja havia fet en altres ocasions.Griffiths ha destacat que el nou consorci entre Seat, Volkswagen, Iberdrola i el govern espanyol és un projecte “de futur, transversal i inclusiu”, que també comptarà amb Telefònica i CaixaBank. “Espanya té un enorme potencial per arribar a ser un hub d’e-mobilitat”, ha assegurat, per la seva banda, el president del grup Volkswagen, Herbert Diess. El líder del grup ha remarcat que hi ha una “oportunitat històrica” amb l’electrificació del sector, i ha remarcat que si bé “Volkswagen i el govern espanyol treballen colze a colze per la transformació cap a una mobilitat sostenible”, també comptem “amb la col·laboració i la voluntat de la Comissió Europea perquè això sigui una realitat”. En aquest sentit, Felip VI ha recordat la intenció de l’executiu espanyol de destinar 10.000 milions d’euros en els propers tres anys al sector de l’automòbil, un 14% dels fons que es rebran en aquest període des de la Unió Europea. “Espanya i totes les institucions hi seran. Tenim condicions úniques per a la producció de tots els components de tota la cadena de valor, des de l’extracció de liti fins a la fabricació de bateries, motors elèctrics i electrificats i el disseny del vehicle connectat”, ha dit el Rei. Felip VI ha destacat la importància de que Volkswagen hagi escollit Seat per a la producció del seu vehicle elèctric, i ha remarcat que “l’aposta irreversible” d’Espanya per la mobilitat verda “no estaria completa sense suport públic explícit en bateries”. En aquest sentit, el monarca ha dit que l’anunci d’instal·lar a prop de Martorell una planta de bateries és un “senyal immillorable de compromís no només amb tota la cadena de valor, sinó amb els aspectes que han de definir el mercat global: la innovació, la irrenunciable cohesió territorial i la participació publicoprivada”. Felip VI i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, han visitat la planta de producció de Seat a Martorell acompanyats del president del consell d’administració de Volkswagen, Herbert Diess, el president de Seat i Cupra, Wayne Griffiths, així com la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto. La visita ha estat l’endemà que s’anunciés la creació d’un consorci públicoprivat per impulsar la primera fàbrica de bateries elèctriques “a prop” de Martorell.