Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Greenpeace reclama votar els partits compromesos amb l’emergència climàtica amb una ‘performance’ a la Barceloneta

ACN Barcelona.-Activistes de Greenpeace han fet una ‘performance’ aquest dijous a la platja de la Barceloneta per interpel·lar els partits polítics que es presenten a les eleccions del 14-F davant […]

Avatar
Agències 11/02/2021

ACN Barcelona.-Activistes de Greenpeace han fet una ‘performance’ aquest dijous a la platja de la Barceloneta per interpel·lar els partits polítics que es presenten a les eleccions del 14-F davant de l’emergència climàtica i demanar a la ciutadania que voti les formacions que assumeixen responsabilitats i passen a l’acció. Les persones activistes s’han situat a l’aigua amb set para-sols amb els logotips dels partits amb representació parlamentària i han simulat que eren engolits per la pujada del nivell del mar. També han portat una pancarta amb el missatge ‘Amb l’aigua al coll. #VotaPlaneta’. Segons el Tercer Informe sobre el Canvi Climàtic a Catalunya, la platja de la Barceloneta és una de les susceptibles a desaparèixer per l’efecte del canvi climàtic.

Greenpeace ha volgut cridar l’atenció de la classe política i de la ciutadania perquè ha recordat que l’emergència climàtica és una realitat a Catalunya. “És urgent i necessari que els partits es comprometin donat l’escàs temps que tenim per donar la volta al sistema i evitar així que superem els 1,5 graus de temperatura mitjana mundial”, ha dit el coordinador de l’organització a Catalunya, Fernando Fernández. Ha demanat al futur Govern que s’asseguri que els diners del fons europeu de recuperació s’inverteixen en “una veritable transició verda i justa” que ajudi a frenar el canvi climàtic i transitar cap a un altre model econòmic i social. Fernández ha insistit que s’obre un termini “decisiu” i és necessari que l’emergència climàtica i la crisis de la biodiversitat estigui entre les prioritats número u. “Davant la crisi ecològica en la que estem immersos, la inacció no hi té cabuda”, ha reivindicat. Entre les seves peticions, Greenpeace reclama que durant la legislatura s’estableixi el full de ruta per reduir com a mínim un 55% les emissions de CO2 el 2030 en comparació amb el 1990 i arribar a zero el 2040.