Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

Grandi reclama als 27 “prestar l’atenció adequada” a totes les crisis de refugiats i no només a la ucraïnesa

ACN Brussel·les – L’alt comissionat per als Refugiats de l’ONU, Filippo Grandi, ha demanat aquest divendres als estats membre de la Unió Europea “seguir prestant l’atenció adequada” a totes les […]

Agències 20/05/2022

ACN Brussel·les – L’alt comissionat per als Refugiats de l’ONU, Filippo Grandi, ha demanat aquest divendres als estats membre de la Unió Europea “seguir prestant l’atenció adequada” a totes les crisis de refugiats perquè, ha subratllat, la ucraïnesa no és l’única que existeix en l’actualitat. A l’arribada al Consell d’Exteriors a Brussel·les, Grandi ha subratllat que és “molt important”, mentre es dona una resposta a la crisi de refugiats d’Ucraïna, seguir atenent les de l’Àfrica, Orient Mitjà, Llatinoamèrica i l’Àsia. El 2021 va haver 84 milions de refugiats a tot el món, segons ha indicat l’alt comissionat, que preveu que la xifra s’incrementi aquest any per la invasió russa d’Ucraïna.

En una declaració amb l’alt representant de la Unió Europea, Josep Borrell, Grandi ha remarcat que el missatge que volia transmetre als 27 és que “no hi ha només Ucraïna”. “No hem d’oblidar la resta”, ha insistit.

Per la seva banda, Borrell ha coincidit que la ucraïnesa “no és l’única crisi”, però ha admès que la gestió dels refugiats al club comunitari “no és una tasca fàcil”. “Cada estat membre té les seves pròpies dinàmiques i responsabilitats. Per això intentem fer pressió política. Res cau del cel, s’ha de construir”, ha afegit.