Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Govern i Consell General de Cambres signen el nou conveni marc per quatre anys

ACN Barcelona.-El Govern i el Consell General de Cambres de Comerç han signat aquest dilluns el nou conveni marc per un període de 4 anys. El conseller d’Empresa i Coneixement, […]

Avatar
Agències 25/01/2021

ACN Barcelona.-El Govern i el Consell General de Cambres de Comerç han signat aquest dilluns el nou conveni marc per un període de 4 anys. El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i el president del Consell General de Cambres, Jaume Fàbrega, han ratificat l’acord, que busca assolir “la major eficiència possible” en la implementació de projectes adreçats a la reactivació del teixit empresarial, especialment després de l’impacte de la covid-19. “Amb aquesta signatura es garanteix un finançament que facilitarà a les cambres seguir donant els serveis que presten directament a les empreses des del territori”, ha afirmat Tremosa, que ha recordat també la situació “precària” de les finances de les cambres –sobretot les més petites- des del 2008.

“Va ser quan l’estat espanyol va decidir retirar el seu finançament estructural”, ha apuntat el conseller d’Empresa i Coneixement. Per la seva banda, el president del Consell General de Cambres de Comerç s’ha felicitat per un acord “vàlid per a quatre anys” i que donarà estabilitat a la col·laboració entre Generalitat i el Consell de Cambres. De fet, el nou Conveni actualitza el de l’any 2011 i serà el marc de referència per als diferents instruments de col·laboració que cada Departament del Govern acordi amb el Consell de Cambres. En el text s’hi han incorporat millores, com la possibilitat que els convenis puguin tenir caràcter pluriennal o l’ampliació dels instruments que s’hi podran preveure per portar a terme les actuacions de col·laboració. El Conveni marc s’ha mostrat com un instrument eficaç a l’hora de canalitzar les relacions entre els departaments de la Generalitat i les cambres, i d’aprofitar de la penetració de les cambres en el teixit empresarial. Entre 2011 i 2019 s’han signat entre 4 i 7 convenis anuals, que han donat cobertura a més de 650.000 actuacions i serveis d’aquestes corporacions a empreses i professionals.