Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Govern i alcaldes del Sobirà pacten reunir-se el dijous a les dues després de negar-se a fer-ho a les nou del matí

ACN Sort.-El Govern i els alcaldes del Pallars Sobirà han acordat finalment reunir-se a Palau aquest dijous a les dues de la tarda després que els edils s’haguessin negat a […]

Avatar
Agències 09/04/2019

ACN Sort.-El Govern i els alcaldes del Pallars Sobirà han acordat finalment reunir-se a Palau aquest dijous a les dues de la tarda després que els edils s’haguessin negat a assistir a la trobada inicialment convocada a les nou del matí. La reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, és per tractar diferents qüestions comarcals arran de la marxa del Doctor Music Festival a Montmeló. Els alcaldes volen abordar la normativa que ha impedit la celebració del festival als prats d’Escalarre. Demanen que aquesta llei no impedeixi altres projectes a la comarca i limiti el seu desenvolupament. Els alcaldes consideren una “manca de sensibilitat” per part del Govern citar-los tan aviat. Des del Govern diuen que s’han mostrat en tot moment predisposats a fer un canvi d’hora com ha quedat demostrat.

Els 15 alcaldes també portaran a la reunió amb Torra la reivindicació històrica dels accessos als nuclis habitats i la millora de les carreteres que uneixen el Pallars amb Barcelona. Els representants polítics temen que amb la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030 el Pallars quedi al marge en la millora de comunicacions i volen arrencar un compromís al Govern que això no serà així.Per finalitzar, reclamaran una major atenció pel sector ramader del Pallars i que es tinguin les seves reivindicacions com un aspecte fonamental pel desenvolupament comarcal.