Dimarts, 26 de gener de 2021 - Edició 915
La República

Govern espanyol i agents socials tanquen un acord sobre dependència que es fixa l’objectiu de reduir llistes d’espera

ACN Madrid.-El govern espanyol i els agents socials han assolit un acord en la taula de diàleg social en matèria de dependència, segons un comunicat conjunt d’aquest dijous. L’acord de […]

Avatar
Agències 14/01/2021

ACN Madrid.-El govern espanyol i els agents socials han assolit un acord en la taula de diàleg social en matèria de dependència, segons un comunicat conjunt d’aquest dijous. L’acord de la vicepresidència segona de Drets Socials i Agenda 2030 amb CCOO, UGT, CEOE i Cepyme estableix com a objectius prioritaris la reducció de la llista d’espera i els temps de tramitació de les sol·licituds, assegurar que les condicions laborals de les persones que treballen en el sector són “adequades” i introduir la millora en els serveis i prestacions que garanteixin l’atenció adequada de les persones dependents. L’acord també recull el compromís d’augmentar el finançament del sistema de dependència per part de l’administració en almenys 600 milions d’euros el 2021.

L’augment de 600 MEUR inclou un augment de les quanties del nivell mínim del 17,4% i la recuperació del nivell acordat. A més, s’adquireix el compromís de pactar propostes per a la revisió de l’acord d’acreditació de centres i serveis. També recull que al llarg d’aquest any es regularà la figura de l’assistent personal i que a finals de 2022 totes les persones dependents amb grau reconegut que visquin al seu domicili tindran accés al servei de teleassistència.La taula de diàleg social en aquest àmbit treballa des de juliol de 2020.

Relacionats